”Paskat on housuissa ennen kuin kerkeää kissaa sanoa” – Nicole valitsi viisi raskainta heavyriffiä

Teknisen death metalin vanha sotaratsu Nicole julkaisee uuden Hävityksen huoneet -albuminsa perjantaina 27. syyskuuta. Pyysimme yhtyettä listaamaan viisi metalliriffiä, jotka Nicole rankkaa kaikkien aikojen painavimmiksi moukariniskuiksi. Kitaristi Olli Ketola teki työtä käskettyä.

Teksti Olli Ketola, kuva: Laura Dziadulewictz

Meshuggah: Corridor of Chameleons
”C-osan riffi tässä biisissä lyö pään lattiasta läpi, mutta jotta sen voiman voisi ymmärtää, täytyy biisi kuunnella alusta asti. Ehdottomaksi klassikoksi muodostunut riffi, jonka ansioista tätä muistuttava riitasointuriffi löytyy miltei jokaisen 2000-luvun metallibändin levyltä. Tämä yksi riffi synnytti yksin metallibändien aallon ja johti varmasti usean metallin alagenren ja etenkin niin kutsutun ’breakdownin’ syntyyn.”

Meshuggah: Rational Gaze
”Sitten kun ei uskonut, että mese voisi tuon jälkeen enää tehdä kovempaa riffiä, niin seuraavan levyn kakkosraita lähtee sellasella turpaanvedolla, että paskat on housuissa ennen kuin kerkeää kissaa sanoa.”

Deftones: My Own Summer (Shove It)
”Kiistaton klassikko tämäkin levyn aloitusriffi. Vuoden 1997 tunnari. Itse tartuin kitaraan Smells Like Teen Spiritin vuoksi. Voin vain kuvitella kuinka moni nu metal -teinari on tämän riffin takia ostanut kitarakamat.”

Lamb Of God: Laid to Rest
”Jälleen kerran kovin riffi on lyöty heti levyn avaussekunneille, ilmeisesti toimivaksi havaittu ratkaisu. Riffi esitellään aluksi salakavalasti vain kerran soittamalla, mutta biisin edetessä käy selväksi, mikä määrää.”

Strapping Young Lad: Love?
”Aika yksinkertainen, mutta ah niin toimiva tykitys – ja yllättäen biisin aloitusriffi. Kun tämä biisi tuli aikoinaan Provinssirockissa, oli itsekin aivan pakko mennä pittiin riehumaan ja meinasin repiä pääni irti.”

Entä Miten Nicolen oma riffittely onnistuu nykypäivänä? Kuuntele yhtyeen Uneen kahlitut -single alta ja uusi albumi kokonaisuudessaan Infernon sivuilla!