Rokkihommissa sattuu ja tapahtuu – Listauksessa aikamme intensiivisimmät keikkapätkät

Pyysimme The Blankoa kirjaamaan, mitkä ovat bändin mielestä rock-maailman hurjimmat keikkakommellukset. Eipä kulunut montaa päivää, ennen kuin lista oli valmis. Mukana on musapätkien lisäksi yksi stand up -veto.

Kuva: Sony Music / Mikko Marjakangas

Jimi Hendrix: Wild Thing – Live at Monterey 1967
”Jos jotain esiintymislavalla tapahtunutta asiaa voi kutsua ’kulmakiveksi’, niin tätä. Yleisön ilmeistäkin voi päätellä, että taisi aika ja paikka osua kohdalleen. Samanmoisia uhrauksia rock-jumalille ovat sittemmin muutkin esiintyjät joskus harrastaneet.”

Nine Inch Nails: Terrible Lie
”Tässä hieman moderninpaa ja erilaista otetta energisen lavashown luomiseksi. Tekemisen meininki, josta ei mojoa puutu!”

Jeff Buckley: Mojo Pin
”Hänen lavaläsnäolonsa ja taitonsa elää hetken luomassa tunteessa on vertaansa vailla. Jos tämä kaveri ei ole tuttu, suosittelemme tsekattavaksi Jeff Buckley Live at Chicago -dvd:n sekä tietysti hänen Grace-albuminsa. B niin kuin Buckley!”

Bill Hicks: Rock & Roll
”Bill Hicks oli aikansa ja alansa profeetta, jonka esiin tuomat aiheet liikkuivat toisinaan syvemmissäkin vesissä. Hän oli se, joka uskalsi sanoa asiat kuten ne olivat. Suosittelemme tsekattaviksi Revelations– ja One Night Stand -dvd:t sekä itse asiassa koko hänen tuotantonsa, mikä on hetkittäin edelleen erittäin relevanttia matskua tässä hullussa maailmassa. B niin kuin Bill!”

Foo Fighters: The Best of You live @ Wembley Stadium 2008
”Tässä videossa käydään läpi suuria tunteita. Jo ruudun välityksellä voi todeta, kuinka bändin ja yleisön yhdessä luoma energia on suorastaan käsinkosketeltavaa. Huhhuh. Tätä ei kannata katsoa syksyisenä sunnuntai-iltana krapulassa. Tai ehkä se on just se hetki, kun tämä pitää nähdä.”