Teemu Bergmanin viime aikojen soundtrack on itsetuhon ja päihteiden sameavetinen suo

Kakka-hätä 77:sta, Pää kii! -yhtyeestä ja ties mistä kokoonpanoista tuttu Teemu Bergman kertoi pyynnöstä, mitä biisejä herran levysoittimessa on viime aikoina soinut. Vähän ahdistava lista tuli.

Kuva: Santtu Särkäs

1. Death Laser: Outkast
”Tämän Lauttasaari-punkbändin paras biisi & voimannäyte siltä ajalta, kun he olivat vieläkin trio ja vanha rumpali Joel oli edelleen kehissä. Onkohan laulaja Pave Sotakoira kirjoittanut tän biisin minusta? Usein ainakin tuntuu siltä. Tai siis, joka aamu kun menee nukkumaan ja joka ilta kun yrittää motivoida itseään nousemaan sängystä. To be played at my funeral.”

Kuuntele kappale tästä.

2. Kivesveto Go Go: Min koti sin koti
”Ikisuosikki ja hieno kuvaus vanhan kotikaupunkini Kouvolan meiningeistä. Ehkä Suomen kovin bändi Räjäyttäjien, Death Laserin ja Modernin elämän ohella. Ihme juttu, että se fakta on jäänyt laatulehdiltä kuten Rumba tyystin huomaamatta. Eilen dj-keikalla mietin, että minkä biisin heidän tokalta eepeeltään soittaisin. Tilanne oli tukala, koska levyllä ei ole kuin hittejä. Mulla on muuten jalassa Äiti Hei -biisin inspiroima tatuointikin. Terkkuja kotipojille.”

3. Vic Chesnutt: Flirted with You All My Life
”Paras biisi itsemurhasta ikinä. Vicin Helsingin keikan missaaminen vituttaa suunnattomasti, koska sen keikan jälkeen se itsemurhakin vihdoin onnistui. Tää biisi on niin saatanan täydellinen, sydäntäsärkevän surullinen ja hyvä, että mitä vittua mä oikein sössötän tässä.”

4. Townes van Zandt: I’ll Be Here in the Morning

”Toinen fucking luuseri tässä. Kuoli viinan puutteeseen. Teki aivan saatanan hienoa musaa. Tämä ehkä kaikkein kaunein biisi. Se pätkä Heartworn Highway -leffasta, missä tämä soittaa Waiting Round To Die -biisiä ja jengi rupeaa kännissä sitä kuunnellessaan itkemään, on hienoin pätkä mitä olen ikinä nähnyt.”

5. Mekaaniset kakut: Mä voin kertoa sulle
”Tässä sinkku, jonka Svart Records voisi julkaista uudestaan. Ai niin ei tarttekaan, mullahan on tää alkuperäinen. Kiitos Typpö!”