Weekend juhlitaan ensi viikonloppuna – mitä huomionarvoisia esiintyjiä löytyy festivaalin pinnan alta?

Rudimental

Reivaajien taivas ja meluhaitan uhrien helvetti Weekend Festival tulee taas, tarkalleen otten neljättä kertaa.

Ohjelmassa on jälleen suuret vetonaulat David Guetta, Avicii ja Hardwell, mutta jos nuo alkavat tuntumaan nähdyiltä, ei huolta! Alla viisi tsekkaamisen arvoista artistia, jotka tuovat vaihtelua valtavirtaan.

Weekendin kaikki esiintyjätiedot löydät tapahtuman kotisivuilta.

Rudimental

Briteistä saapuva drum and bass -yhtye tarjoaa nostattavaa, hieman pintaa syvemmälle kaivautuvaa tanssitusta. Omintakeisessa soundissa kuuluu sielukasta laulua ja tarttuvaa torvisoittoa. Pari vuotta sitten ilmestynyt albumi Home sisältää useamman helmen – Feel the Love ja Waiting All Night muutamia mainitakseni – mutta toivon mukaan perjantaina Future Stagella kuullaan myös pelkistetymmät uutuudet Never Let You Go ja Rumour Mill sekä onnistunut remix Ed Sheeranin Bloodstream-kappaleesta.

Lenno

Lauantain alkuillasta Digital Stagella esiintyvä Lenno todistaa, etteivät kaikki espoolaispojat olekaan vain purjehtijoita tai golfaajia. Tämä nuorukainen on nimittäin yksi merkittävimpiä kotimaisia house-lupauksia. Hän on esiintynyt tänä kesänä Summer Soundin ja Ruisrockin lisäksi jopa New Yorkin Fold Festival -tapahtumassa, jonka järjesti itse muusikko-legenda Nile Rodgers.

Lennon pirteästä elektrosta parhaina esimerkkeinä toimivat Show More Love ja Wake Up, joka on saanutkin jo lähes puolitoista miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssa.

Example

Energisiä keikkoja ennenkin Suomessa tarjoillut Example teki läpimurtonsa vuonna 2010 Won’t Go Quietly -kappaleella, jonka musiikkivideon YouTube-kommenteista tykätyin tällä hetkellä on ”2015, still listening”. Jos kyseinen ralli tai Changed the Way You Kissed Me ovat päässeet unohtumaan, muistia kannattaa mennä virikistämään lauantai-iltana WKND Stagen läheisyyteen. Brittimies edustaa siinä mielessä vaihtoehtoisempaa Weekend-tarjontaa, että hän laulaa pelkän nappien vääntelyn ja käsien heiluttamisen sijaan. Virkistävää!

Felix Jaehn

Saksalainen dj-tulokas Felix Jaehn iski unohdettuun kultasuoneen, kun hän uudelleen miksasi jamaikalais-artisti OMIn Cheerleader-kappaleen vuodelta 2012. Vakaata radiosoittoa koko tähän astisen vuoden saanut hitti toi nuorukaisen pinnalle, ja nyt hän niittää lisäsuosiota Rufusin ja Chaka Khanin Ain’t Noboby -klassikosta tekemällään versiolla.

Myös Jahenin alkuperäiset tuotannot tekevät vaikutuksen. Shine ja I Do edustavat trendiksi noussutta tropical house -genreä, eli sitä täydellistä perjantai-iltapäivän fiilistelyä Loop Stagella ennen illan rankempia reivauksia.

Tippa-T

Ai miksi? Koska Mehu. Jos haluat saattaa swägäsi äärimmilleen, lähestythän WKND Stagea lauantaina klo 16:30.