Arvio: Sini Sabotagen levy on halvalta ja kiireessä tehdyltä vaikuttava kyhäelmä luottotietoräppiä

02.01.2014

Sini Sabotagen debyyttialbumin vastaanotto näyttää jääneen musiikkimediassa viileäksi. Oskari Onninen antoi Rumbassa albumille puolitoista tähteä viidestä.

Teksti: Oskari Onninen

Sini Sabotage: 22 m²
PME
1-puoli

Hiihtoloma forever bitches!

Sini22m2Sini Sabotage on sanonut löytäneensä taiteilijanimensä selaamalla sanakirjaa S:n kohdalta. Olisi kääntänyt vielä pari sivua, sillä osuvampi nimi olisi ollut Sini Spectacle filosofi Guy Debordia mukaillen. Sabotagen debyytti tuo nimittäin mieleen Harmony Korinen vuoden takaisen Spring Breakers -elokuvan.

Levy kuvaa samaa mainosten, materialismihumalan ja väkivaltafantasioiden rakentamaa spektaakkeliyhteiskuntaa kuin Spring Breakers. Mutta ero on selvä: siinä missä Korine satirisoi spektaakkelia, Sabotage toteuttaa sitä tyylipuhtaasti. 22 m²:n maailmassa Florida vain on Kerava ja spring break hiihtoloma, jolloin neonbikineissä lähdetään bailaamaan Serenaan eikä biitsille.

Kokonaisuutena levy on läpeensä keskeneräinen, halvalta ja kiireessä tehdyltä vaikuttava kyhäelmä luottotietoräppiä. Erilaisia biisejä on kolme: hidas, nopea ja puolikkaan lisätähden arvoinen Levikset repee. Sabotagen flow on monotoninen ja kankea, ja riimien loppusoinnut näyttävät, että suomen kielen 15 sijamuotoa suorastaan yllyttävät keskinkertaisen rap-lyriikan kirjoittamiseen.

Arvio on julkaistu Rumbassa 12/13.

Lisää luettavaa