Arviossa Circle: Manner – Porin kummajainen helpoimmillaan

Manner toimii hyvin uusien kuuntelijoiden kalasteluun, sillä ilmavat kappaleet eivät varmasti tunnu liian raskailta musiikkityylistä pitäville”, kirjoittaa Akseli Hiltunen arviossaan.

Teksti: Akseli Hiltunen, kuva: Tuomas Laurila

Circle: Manner
Ektro

Porin vaihtoehtomusiikin suunnannäyttäjä ja mahdollistaja Circle tarjoaa Manner-albumillaan totuttua yksinkertaisempaa tavaraa. Viime vuonna vinyylipainoksena julkaistu ja nyt cd-julkaisun saanut levy on ohi yllättävänkin nopeasti, ja yhtyeelle tyypillinen hullunkurinen rönsyily loistaa poissaolollaan.

Toisaalta juuri kappaleiden tiiviys ja selkeys saa ne kuulostamaan virkistävän raikkailta. Toisaalta levyn voi nähdä myös yhtyeen ”tavanomaiseen” materiaaliin verrattuna jotenkin rajoittuneena.

Manner toimii hyvin uusien kuuntelijoiden kalasteluun, sillä ilmavat kappaleet eivät varmasti tunnu liian raskailta musiikkityylistä pitäville. Yhtyeen tärkeimmät elementit ovat vahvasti läsnä. Mika Rätön teatraalinen laulu, yhtyeen taitava ja omaperäinen soitanta sekä sopivan pähkähullut sovitukset pitävät huolen siitä, että levyn kautta on helppo syventyä bändin muihinkin tuotoksiin.

Arvio on julkaistu Rumbassa 3/13.