Arviossa GG Caravan – levy, josta on kiittäminen Päivi Räsästä

21.03.2012

”GG Caravanin samannimisellä albumilla ei osata päättää, miten lupsakka reggaehumppa voitaisiin naittaa kuolemanvakavan blastauksen kanssa”, moittii Jami Järvinen arviossaan.

Teksti: Jami Järvinen, kuva: Ilkka Hämäläinen

GG Caravan: GG Caravan
Live Nation

Balkanin makkarat.

Tämän levyn äiti on Päivi Räsänen. Sisäministeriön kampanjasta poiki niin sanottu superbändi, jossa Paleface, Tommy Lindgren, Bulle, Brandon ja Redrama latovat kantaa ottavia, rasisminvastaisia riimejä Balkan-soundin päälle. Musiikkipuolesta vastaavat ammattimiehet – muiden muassa Zarkus Poussa ja Marzi Nyman mainitaan.

GG Caravanin samannimisellä albumilla ei osata päättää, miten lupsakka reggaehumppa voitaisiin naittaa kuolemanvakavan blastauksen kanssa. Kappaleet venyvät ylipitkiksi. Puhe on miksattu pintaan ja kuulostaa usein kovin teennäiseltä. Itseironia pelastaa joitakin biisejä – Bullen Permu tästä esimerkkinä – mutta esimerkiksi Tommy Lindgren vertaamassa suomenruotsalaisuuttaan mustalaisuuteen panee kuuntelijan vain kiemurtelemaan myötähäpeässä.

Musiikillisesti GG Caravania ei voi moittia mistään. Orkesteri osaa asiansa. Viulut, kitarat, perkussiot, torvet ja kosketinsoittimet tekevät äänimaisemasta mehevän. Vaikka paikoin edetäänkin niin pumpaten, että mieleen tulee Eläkeläiset.

Arvio on julkaistu Rumbassa 3/12. Kuuntele levy Spotifyssa.

Lisää luettavaa