Arviossa Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki – Rap-konkarit kuluttavat tagitussia ja juoksuttavat stevareita

”Tottahan toki tässä pelataan loppuunkalutuilla rap-kliseillä, mutta tekijämiehet ovat sen verran taitavia, ettei homma livahda missään vaiheessa kiusallisuuden puolelle”, kirjoittaa Feniks Willamo arviossaan.

Teksti: Feniks Willamo, kuva: Mika Siren

Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki: Katuvisioita
Yellowmic

Hiphop-konkarit uusin aliaksin.

Heikki Kuula (Perhosveitsi-Heikki) ja Pyhimys (Lika-Aki) toteuttavat itseään jälleen uuden kokoonpanon kautta, nyt murharap-tyylisin salanimin. Tällä kertaa räpäytellään ihan eri meiningeissä kuin herrojen viimeisimmällä Teflon Brothers -yhteisteoksella: aurinkoisesta bossanovan päälle riimittelystä on siirrytty lähiökovisten ja pikkurikollisten maailmaan. Taustabiitit ovat kälyisiä, eikä tuotannossa ole haettu kimaltelevaa klubisoundia. Silti taustat toimivat kontekstissaan mahtavasti.

Läpissä ollaan perusasioiden äärellä: on viimeisiä vetelevän tägitussin kanssa painimista, hiisaamista M-junan vessassa ja stevareiden pakenemista. Bonnie & Clyde toimii ironisine autotune-lauluineen, Lika taas kertosäkeensä aidommilla ääntelyillä. Levyn edetessä kuullaan muutamia täyteraitoja, mutta Sukkatemppu palauttaa meiningin tiukaksi.

Tottahan toki tässä pelataan loppuunkalutuilla rap-kliseillä, mutta tekijämiehet ovat sen verran taitavia, ettei homma livahda missään vaiheessa kiusallisuuden puolelle.

Arvio on julkaistu Rumbassa 3/12. Kuuntele levy Spotifyssa.