Arviossa Stella: Jokin on muuttumassa – Stella jätti suomipopin taakseen ja karisti iskelmävivahteet hartioiltaan

”Jokin on muuttumassa häikäisee ennen kaikkea monipuolisuudellaan. Paikoitellen haikeillaan lähes Ultramariinin veroisesti, toisinaan taas rockataan liki PMMP:n lailla”, kirjoittaa Jussi Saarinen arviossaan.

Teksti: Jussi Saarinen, kuva: Stefan de Batselier

Stella: Jokin on muuttumassa
Universal

Paljon on muuttunut Stellassa.

Vuosi 2011 merkitsee Stellan tarussa hetkeä, jolloin se jätti suomipop-hiekkalaatikon taakseen, astui ulos Piste-hitin varjosta ja karisti iskelmävivahteet lopullisesti hartioiltaan.

Kolmessa vuodessa joensuulaisyhtyeestä on kuoriutunut miltei indie-uskottava vaihtoehtorockbändi. Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin -single näyttää heti kaapin paikan. Hyökyaaltomaisine Arcade Fire -hoilotuksineen se on koukuttavin suomirockbiisi hetkeen.

Jokin on muuttumassa häikäisee ennen kaikkea monipuolisuudellaan. Paikoitellen haikeillaan lähes Ultramariinin veroisesti, toisinaan taas rockataan liki PMMP:n lailla.

Niin sävellys- kuin tuotantopuolella on tehty rohkea kasvojenkohotus, eikä bändi pelkää kokeilla rajojaan. Esimerkiksi Sunnuntai ja hidas sää -biisi alkaa tuttuna Stella-herkistelynä, mutta paisuu sitten gospel-kuoron ja Edge-kitaroiden siivittämänä stadionmittoihin.

Bändi ei henkilöidy enää niin vahvasti laulaja Marja Tahvanaiseen. Nyt tunnistettavuus piilee uudistuneen Stellan persoonallisessa soundissa.

Arvio on julkaistu Rumbassa 8/11. Kuuntele levy Spotifysta.