Atlético Kumpula: Puutarhajuhlat – Anna hippikesän lämmön sulkea sinut pehmeään syleilyynsä

”Tämä levy on nimensä mukaisesti kuin puutarhajuhla Kumpulan ja Käpylän puutalojen pihalla. Tai hymyilevä hippityttö kirppispöydän takana, levollista ajatuksenvaihtoa omenapuiden varjossa, pari rastatukkaista kundia heittämässä frisbeetä toisilleen”, maalailee Kalervo Koskela arviossaan.

Teksti: Kalervo Koskela, kuva: Atlético Kumpula

Atlético Kumpula: Puutarhajuhlat
Le Sound Royal

Leppoisaa lämminhenkisyyttä.

Folk-yhtye Atlético Kumpulan keulahahmo on Kyösti Salokorpi, musiikin monitoimimies, joka tunnetaan yhtyeistä kuten Ihmepoika, Teenage Lesbians ja Scandinavian Music Group. Hänen apunaan on liuta Dalindéosta, Ihmepojasta ja Jätkäjätkistä tuttuja muusikoita.

Aloitusbiisi Huomenna ja sitä seuraava Me kuulutaan yhteen avaavat väylän hyväntuulisen aseistariisuvasti kuin tulevan hippikesän takuuvarmat hitit. Rentous, lämminhenkisyys ja leikittelevä svengi ovat Puutarhajuhlien ominaispiirteitä. Toki käärmekin lymyää Eedenissä, kun vihreys uhkaa tuhoutua Odotamme aaltoa -kappaleella.

Tämä levy on nimensä mukaisesti kuin puutarhajuhla Kumpulan ja Käpylän puutalojen pihalla. Tai hymyilevä hippityttö kirppispöydän takana, levollista ajatuksenvaihtoa omenapuiden varjossa, pari rastatukkaista kundia heittämässä frisbeetä toisilleen. Yhtye nitoo pienet ja suuret tarinat yhteen maagisella arjen realismillaan, ehkä hieman välillä pidätellen. Musiikkia, joka lämmittää kylminäkin päivinä.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/12. Kuuntele levy Spotifyssa.