Aztra – Outoja päiviä

19.05.2008

Kaucas-miehen positiivinen debyytti.

Nyt on Aztran vuoro viedä Saimaa-rapin sanomaa maailmalle. Kaucas-yhtyeessä HulluA:na riimitelleen Aztran debyytillä emokokoonpano on vahvasti läsnä, sillä suurin osa vierailijoista jakaa miehen sosiaalisen rintaman. Outojen päivien energisimmät kappaleet ovatkin sattuvasti Raipatin, Laineen Kasperin ja Hahon vahvistamia.

Vaikka levyltä kuulee Saimaan rantojen hiphopille tyypillisiä synkistelyn sävyjä, taustat poikkeavat virkistävästi Kaucaan tylyydestä. Aztra vastaa pehmeistä ja tuhdeista biiteistä pääosin itse. Levyn soundi on väliin jopa positiivinen, eikä sanoituksissakaan vajota maanrakoon: ”Maan matoset yrittää mutki aina lannistaa / Mut jos oot vahva, ei ne vaan alas saa.”

Levyn paras kappale on Asan vahvistama Tasohyppely, jossa ero entiseen kuuluu selkeimmin. Tietokonepeliä muistuttava elektroninen ilottelu nostaa hymyn huulille.

Aztran flow on taitavaa ja notkeaa. Riimittely muistuttaa kuitenkin välillä hämmentävästi iskulinjaräppiä, vaikkei levyltä sanomallisesti tyhjiä kappaleita löydykään. Aztra puhuu paljon, mutta tekee sen liukkaasti. Lainit lipuvat ohi, eikä monta mieleen jää.

Lisää luettavaa