Disco Ensemble – Video Vortex

25.04.2008

Ei tätä perustelematta niele.

Disco Ensemble on vaikeassa paikassa. Yhden arvostusta ja kulttimainetta saavuttaneen ja toisen huimasti hitikkäämmän levyn jälkeen olemme saaneet odotella yhtyeen paluuta ulkomailta. Kolmas albumi on vieläkin vasta tulossa.

Jotain yhtyeen ylikasvaneesta maineesta kertoo tämä dvd-julkaisu, joka ilmestyy hieman ennen h-hetkeä. Video Vortex on ilmeisesti tarkoitettu pahimman Disco Ensemble -nälän sammuttajaksi. Puolitoistatuntinen Vortex-dokumentti valaisee yhtyeen historiaa ja kertoo matkan menneestä nykyiseen. Englannin- ja saksankielisistä tekstityksistä huomaa, että yhtyeen ulkomaanrundit ovat tuottaneet tulosta. Dokumentin lisäksi levyltä löytyy liuta musiikkivideoita, livetaltiointeja ja ekstroja.

Video Vortex on mittava ja muhkea kokonaisuus, mutta määrällisesti myös hieman perustelematon. Kuvan ja äänen taso vaihtelee livetaltioinnista toiseen, ja kaikki viime vuosituhannella ikuistetut pätkät ovat melko tuskaista katsottavaa. Parhaimmillaan keikkojen energia ja yhtyeen huumori toki välittyy kotisohvalle asti. Näin nuoren bändin kohdalla nostalgiaa on kuitenkin vaikea tuntea, joten vähemmälläkin pärjäisi.

Lisää luettavaa