Elvis Costello – Secret, Profane & Sugarcane

14.08.2009

Vaihtelevan pätevä countrylevy

Elvis Costellon tuotoksia kohtaan ei ole enää pitkään aikaan ollut suurempaa intohimoa, vaikka levyt ovat olleet ihan kelvollisia. Viimevuotisen Momofukun vinompien irtiottojen jälkeen countryyn ja muuhun juuritasoon perustava Secret, Profane & Sugarcane tuntuu jo useamman kerran tehdyltä, eikä biisimateriaali kokonaisuudessaan sytytä.

Ulkonaisesti levy on hyvinkin ryhdikäs ja akustisuudessaan tavallaan jatko-osa King of Americalle. Mukana ovat alan merkkimiehet ja -naiset tuottaja T-Bone Burnettista ja vierailija Emmylou Harrisista alkaen. Countryballadit, folkkaukset ja rockabillyt lähtevät ammattimiehiltä kevyenvarmasti.

Biisipuolella huiput ovat vähissä. Johnny Cashille kirjoitettu ja alun perin All This Useless Beauty-levyllä julkaistu Complicated Shadows toimii hyvin rockabillynä ,ja Loretta Lynnin kanssa tehty murheellinen balladi I Felt the Chill on oikein kaunis. My All Time Doll jää helposti mieleen. Niistä huolimatta tätä tunnin kestävää levyä on jotenkin nihkeä tyrkätä soittimeen.

Lisää luettavaa