Fun.: Some Nights – Tanssiaskeleita Freddie Mercuryn haudalla

Fun. valloitti kesällä radioaallot We Are Young -hitillään. Täyden albumin mitassa ei osuta samalla tavalla häränsilmään, sanoo Anton Vanha-Majamaa.

Teksti: Anton Vanha-Majamaa, kuva: Fueled by Ramen

Fun.: Some Nights
Atlantic

Newyorkilaisen Funin nimeen pistettiin kertoman mukaan piste perään, kun kotimaisen levy-yhtiön edustaja soitti jenkkeihin ja kertoi suomalaisesta Funista. Siitä, joka levyttää If Societylle kulmikasta noisea. Bändejä ei pidä sekoittaa, vaikka molemmissa onkin kolme jäsentä.

Jenkki-Fun soittaa laakeaa, hyvin löyhästi progressiivista pop-musiikkia, joka löyhkää kortteleiden päähän Queenilta. Valinta ei ole muodikas – hukkuihan My Chemical Romancen tähti jo aikapäivät sitten omaan pompöösiin juhlajuomaansa. Tietyllä guilty pleasure -asteikolla Fun. onnistuu silti viihdyttämään.

Parhaiten se tekee sen ensimmäisellä, ja ehkä ainoalla jättihitillään We Are Young. Kyseessä on yksi viime vuosien energisimmistä radiosoittoon tähdätyistä voimaballadeista ja täydellinen hyvän mielen renkutus. Reseptin toistaminen ei valitettavasti ole ongelmatonta, ja kun levylle on ängetty esimerkiksi It Gets Betterin kaltaista lapsellista skeittipunkia, voi bändistä povata klassista yhden hitin ihmettä.

Arvio on julkaistu Rumbassa 8/12. Kuuntele levy Spotifyssa.