Giant Räbät – 1. erä

20.03.2008

Jättiräbätin vahva pelinaloitus.

Näitähän on nyt jo nähty – tai niinhän sitä luulisi. Suomalaisia hiphoppareita esitteleviä kokoelmia ja tuottajalevyjä on viime vuosina julkaistu muutamaankin otteeseen. Giant Robotin tarttuessa tahtipuikkoon tulos on kuitenkin hieman toisenlainen. Ryhmän nimi on 1. erässä vaihtunut Giant Räbätiksi, ja mikki on ojennettu alan ammattilaisille Asasta Laineen Kasperiin.

Mielenkiintoista tässä urheilujuhlan alkusoitossa on yksilöllisten piirteiden ja kollektiivisen määrätietoisuuden yhdistyminen. Giant Räbät on onnistunut kunnioittamaan vierailijoidensa omia ääniä, mutta samalla rytmiryhmä on houkutellut osanottajistaan uusia puolia esiin. Hyvän esimerkin tästä tarjoaa levyn kiistatta paras biisi Salkkumies, joka yhdistää J. Karjalaisen blues-kähinän hienosti Jontin ja Shakan tarinankerrontaan.

Levy on Giant Räbätin ja kahdenkymmenen vierailijansa voimin laatua, ääniä ja energiaa täynnä. Osiensa summaa enempää 1. erä ei anna, mutta sehän olisi jo toiveajattelua. Onneksi tämä ei jää tähän, sillä 2. erä on jo alkamassa.

Lisää luettavaa