Honey B & T-Bones – Alien Blues

Tusinas kerta toden sanoo

Pokon tuhkasta nousseen Sound of Finlandin artistirosterissa iski silmään varhaisteini-ikäisten frezojen seassa suomalaisen bluesin dinosaurus Honey B & T-Bones. 80-luvulla perustettu yhtye on urallaan käynyt läpi niin perinteistä valkoista bluespohjaista rockia kuin konemausteista fuusio-bluesia, jälkimmäistä kylläkin nimellä HBTB. Vaikka 90-luvun kokeilut ovat takanapäin, uuteen levyyn suhtautuu pelonsekaisin tuntein. Pokon lemu tortun yllä ei varsinaisesti hälvennä huolta.

Pienoisena yllätyksenä tuleekin, että Alien Blues on näin hyvä ja tuore levy. Vaikka osa ansiosta varmasti on levyllä yhtyeen rumpalina debytoivalla Jaska Lukkarisella (muun muassa UMO, Jere & The Universe, Värttinä), kortensa kantavat kekoon aviopari Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi.

Puurtinen on vakuuttava tulkitsija, jonka äänessä on materiaalin vaatimaa rosoisuutta ja eloisuutta. Tätä tukee Kuloniemen tyylitajuinen kitara-arsenaali. Levy pohjaa hauskasti suurelta osin akustisiin kitaroihin, joita maustetaan slidella jä sähkökitaroilla. Monisyiset kudelmat ovat nautinnollista kuunneltavaa. Ideoita miehellä on enemmän kuin nipulla amerikkalaisia kollegojaan.