Hyviä ajankuvia on harvassa – arviossa Aivovuodon Dötöx

02.06.2017
Aivovuoto - Dötöx
Monsp
9,0 / 10

Hyviä ajankuvia on harvassa. Dötöx kommentoi tätä hetkeä ja sen epäkohtia olemalla osa sitä. Havainnot, jotka yllättävät kuulijan ja saavat kääntämään katseen kohti olennaista tekevät levystä kuuntelemisen väärtin. Sun ei tarvii 101 on melkein ohjeellinen muistutus meille kaikille siitä, miten olla.

Syyt Aivovuodon hienouteen ovat pysyneet ennallaan: K.V.N:n ja Lobon laadukas tuotanto, Jodarokin rento rap sekä näiden osiaan suurempi summa. Tuotanto tukee lyriikoiden miltei nihilististä maailmankuvaa olemalla aiempaa riisutumpaa. Poissa ovat polveilevat melodiat, tilalla paksut ja sisuskaluihin käyvät bassolinjat. Ilmeiset leffavaikutteet ovat vähissä, eikä selkeitä sämplejäkään juuri kuule. Odotin että -biisistä löytyy tosin sama sämple kuin Draama-Helmin debyytin Leprasta. Odotin pitkän illan -iskelmä on loistava valinta näihin sijoilleen seisahtuneisiin biiseihin.

Jos Aivovuodon debyytin kovimmaksi kappaleeksi kehittyi Piilotajunnasta sylkee myrkkyy, veikkaisin tämän levyn kasvajaksi biisiä Joku muu uus sukunimi.

Lisää luettavaa