Jesse: III – Konnakaksikko siirtyy lähiön pilluralleista keskustan klubeille

”Missä ovat amispilotit ja subbaritekno? Ainakaan Jessen kolmannella levyllä niitä ei kuulu, ei näy”, ihmettelee Heini Strand arviossaan.

Teksti: Heini Strand, kuva: Lauri Tujula

Jesse: III
Haista

Amis on ohi.

Missä ovat amispilotit ja subbaritekno? Ainakaan Jessen kolmannella levyllä niitä ei kuulu, ei näy. Stiletti-Anan ja Kalifornia-Keken duo on kai kasvanut miehen mittoihin ja löytänyt tiensä lähiön pilluralleista keskustan klubeille.

Kun Jessen aiemmat levyt yllättivät uhkaavilla suunnanmuutoksilla ja viehättivät vaaran tunnullaan, uusin taidonnäyte on lähinnä hienon näköinen. Aiemmin biisit oli nimetty lyhyesti, tyylikkäästi ja suomeksi, mutta nyt kappaleet ovat englanninkielisiä mix-suluilla varustettuja litanioita. Esimerkkinä lupaavasti nimetty aloituskappale Ace of Spades (4 Quincy Jones mix), joka sekin ehtii kuuden minuuttinsa aikana menettää kuulijan huomion.

III on mukavaa mutta miltei mitäänsanomatonta klubimusiikkia. Keke ja Ana ansaitsevat silti kaiken arvostuksen. Duo laittoi levyn nettisivuilleen vapaasti ladattavaksi ja kirjoitti siitä hienon viiden tähden arvostelun. Lukekaa se: ”Miten tälläisen levyn edes arvioisi jollekkin piskuiselle rocklehden palstalle?” (sic).

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/12.