Justin Bieber: Believe – Tässäkö jatkaja Justin Timberlaken työlle tanssimusiikin elvyttäjänä?

”Justin Bieber on kolmannella levyllään kypsynyt kuin varkain lapsitähdestä oikeaksi artistiksi”, iloitsee Anton Vanha-Majamaa arviossaan.

Teksti: Anton Vanha-Majamaa

Justin Bieber: Believe
Island

Vapise, Justin Timberlake!

Justin Bieber on kolmannella levyllään kypsynyt kuin varkain lapsitähdestä oikeaksi artistiksi. Se kuuluu murroksen läpikäyneessä äänessä sekä tyylissä, joka on kehittynyt uskottavaksi kombinaatioksi r’n’b:tä ja konemusiikkia. Tässäkö jatkaja Justin Timberlaken työlle valtavirran tanssimusiikin suurena revivalistina?

Laadusta kuuluu kiittäminen mittavaa tuottajakatrasta. All Around the World on hiilikopio Britney Spearsin ’Till the World Endsistä ja kuulostaa tismalleen yhtä hyvältä. Darkchildin tuottama, upea As Long as You Love Me vierittää r’n’b-kertosäkeensä päälle poimintoja housesta ja bassomusiikista, ja amerikkalainen Diplo kruunaa Thought of Youn majorlazermaisilla soundeilla.

Pieleen menee vain balladeissa. En halua Catching Feelingsin ankeaa hempeilyä tai Right Hereä, jolla vonkaa myös Drake edellisen levynsä ylijäämäsäkeillä. Fallin enkelikuorot muistuttavat sentään riittävästi R. Kellystä.

Mutta eiköhän Gleen neloskaudella nähdä taas Bieberille omistettu jakso. Täydellistä materiaalia ainakin riittää.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.