Levyarvio: Jos haluat hyvin perustellun kapitalismikriittisen palopuheen, kuuntele Palefacen uusi albumi

19.12.2014

”Luova tuho vahvistaa Palefacen asemaa valtakunnan virallisena mikkiaktivistina ja tulipunaisena mielipideautomaattina. Karri kuuluu samaan porukkaan Riku Rantalan ja Dan Koivulaakson kanssa”, kirjoittaa Jussi Saarinen arviossaan.

Arvio on julkaistu Rumbassa 10/14.

Paleface: Luova tuho
Exogenic
4stars

Kalpea-Karri saarnaa ja soimaa.

luovatuhoPaleface on pamfletisti. Äänilevyjen sijaan Karri Miettinen voisi julkaista kiistakirjoituksia Into Kustannuksen pamfletti-sarjassa tai kirjoittaa artikkeleita Voima-lehteen. Tai tehdä poliittisia dokumentteja, miksei kantaa ottavaa teatteriakin.

Kun sanassa on painoa, välineellä ei ole väliä. Luova tuho -levyllä Karri saarnaa, soimaa ja jyrisee. Rahan palvojille ei anneta armoa. Kappaleessa Mull’ on lupa suunpieksijä toteaa itsekin, että ”nää ei oo biisei / nää on poliittisii pamflettei”.

Luova tuho vahvistaa Palefacen asemaa valtakunnan virallisena mikkiaktivistina ja tulipunaisena mielipideautomaattina. Karri kuuluu samaan porukkaan Riku Rantalan ja Dan Koivulaakson kanssa. Suomalaisiin räppäreihin miestä on turha vertailla.

Jos haluaa hyvin perustellun kapitalismikriittisen mielipiteen, kannattaa kuunnella Karria. Luova tuho -albumilla hän on onnistunut äänellistämään mielipiteensä erinomaisen piikikkäästi. Ja vaikka musiikillisia vaikutteita tursuaa ympäri maailmaa, levyn fokus ei lipsu. Täyttä asiaa.

Jussi Saarinen

Lisää luettavaa