Loost Koos: Pienempi kuin kolme – Tarinoita riitelystä, seksistä, haaveista ja rakkaudesta ylipäätään

”Särren ja ensi kertaa täysipainoisesti räppäävän Väiskin riimeistä löytyy näkemystä aiheiden monipuoliseen ja luontevaan käsittelemiseen”, kirjoittaa Mikael Helenius arviossaan.

Teksti: Mikael Helenius, kuva: Vuokko Salo

Loost Koos: Pienempi kuin kolme
Monsp

Aikuisräppiä rakkaudesta.

Jokusen vuoden julkaisutaukoa pitäneen Loost Koosin paluu ei voisi käynnistyä hienommin. Avausraita Kiitos (NMPT) on hemaisevan kauniilla taustalla varustettu, läpeensä vilpitön kiitos yhtyeen faneille. Kappale menee heittämällä kokoonpanon parhaimmistoon.

Aiemmin hieman arkisen hassuttelevana tutuksi tulleen yhtyeen kolmannen levyn teema on niinkin iso kuin rakkaus. Aihetta puidaan milloin parisuhteen dynamiikan, riitelemisen, seksin, ihastumisen tai tulevaisuuden pohtimisen kautta. Yleistunnelma on kerrassaan vilpitön ja lämmin, sekä – paremman termin puutteessa – aikuistunut. Särren ja ensi kertaa täysipainoisesti räppäävän Väiskin riimeistä löytyy näkemystä aiheiden monipuoliseen ja luontevaan käsittelemiseen.

Kevyen sulavasointiset biitit yhdessä kypsän, jopa seesteisen yleisilmeen kanssa tuovat veikeästi mieleen AOR-musiikin. Sen tavoin levy herättää lämmintä mieltymyksen tunnetta, jonka häivähtävä nolous tekee siitä vielä aidomman tuntuista. Rakkautta teillekin, Loost Koos!

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.