Maailmalle tähyävä French Films tarvitsi erinomaista levyä tuekseen – sellaisen se myös teki

”French Films on kypsynyt edelleen. White Orchid on kasvaja, jonka kappaleissa on uudella tavalla tilaa. Ne huokuvat itsevarmuutta ja taidokasta helppoutta, vaikka soinnillisesti yhtye ei ole juuri muuttunut”, Joonas Kuisma kirjoittaa arviossaan.

Teksti: Joonas Kuisma, kuva: GAEA

French Films: White Orchid
GAEA

Pyörät pyörivät eteenpäin.

Tuomitsin French Filmsin Drums-kopioksi yhtyeen ensimmäisen ep:n jälkeen. Imaginary Future -albumi (2010) ja When People Like You Filled the Heavens -single (2012) osoittivat minun olleen typerys. White Orchidilla bändi jopa selättää osan vertailukohdistaan. Se on parempi kuin vaikkapa Palma Violetsin tuore debyytti, josta brittimedia odotti rockin pelastajaa.

French Films on kypsynyt edelleen. White Orchid on kasvaja, jonka kappaleissa on uudella tavalla tilaa. Ne huokuvat itsevarmuutta ja taidokasta helppoutta, vaikka soinnillisesti yhtye ei ole juuri muuttunut. Levyltä puuttuvat You Don’t Know’n kaltaiset välittömät hitit, mutta White Orchid-, Where We Come From-, Special Shades- ja All The Time You Got -kappaleista saisi koottua jumalaisen ep:n, jos French Films keskittyisi LCMDF:n tapaan minialbumituotantoon.

Levyn tärkein onnistuminen on, että se pitää bändin pyörät pyörimässä – lujaa. Sen myötä kansainväliset showcase-festivaalit pysyvät French Filmsin agendalla ja keikkasetti muuttuu todella vahvaksi.

Arvio on julkaistu Rumbassa 4/13. Kuuntele levy Spotifyssa.