Michael Black Electro – Stripped Anatomy of

Supersoolo, -duo vai joku muu, mikä

Ceebrolisticsin merkitys suomalaiselle hiphopille kasvaa korkoa jäsentensä hienojen sooloprojektien kautta. Matti Pentikäisen viime keväänä ilmestyneen Save the Kingin jälkeen on Janne Hyttisen vuoro näyttää taitojaan.

Pijallinakin tunnettu Hyttinen sooloilee nyt supersankarin vaatteissa. Taidonnäyte on tosin syntynyt tiiviissä yhteistyössä Roope Kinnusen eli serkkupoika RPK:n kanssa, joten kyseessä on pikemminkin Ceebrolistics-duon aikaansaannos.

Levyn sisältö ei ole ihan niin hauska kuin miltä Michael Black Electro näyttää. ”Supersankarin riisuttu anatomia” on kokonaisuutena lihaisa, mystinen ja monikerroksinen. Kappaleiden dubbaava rytmitys ja synkästi soljuvat lyriikat tekevät musiikista jopa hypnoottista. Pahimmillaan kuulija unohtuu jonnekin rivien väliin.

Michael Black Electron futuristinen hiphop maalailee tulevaisuudesta hämäriä kuvia. Kauneuskin saa melankolisia sävyjä, kuten kappaleessa Auraborealis. Liian pitkäksi venyvän levyn hienoimmat hetket koetaan loppupuolella. Extroversion päättää albumin raikkaasti riemuiten.