Noah Kin: 9fngrs – Nuorelta räppäriltä ei itsevarmuutta puutu

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan: Noah Kinin kesällä julkaistu kakkoslevy on täten arvioitu.

Teksti: Marko Ylitalo, kuva: Kuvakaappaus Intro-musiikkivideosta

Noah Kin: 9fngrs
Överdog

Luonnollinen flow, mekaaninen tuotanto.

Liekö juuri täysi-ikäistyneen artistin äärettömältä vaikuttanut itsevarmuus entisestään kohonnut, koska kakkoslevyllä ei kuulla ainuttakaan vierailijaa. Ei Noah Kin viimevuotisella esikoisellaankaan säikyltä vaikuttanut, kun hän muokkasi uusiksi Kanye Westin riimejä. Tällä kertaa hän tekee sen Freddie Mercurylle (hang:up).

Noah Kinin kiihkeä flow kulki mestarillisesti jo edeltäjällä, eikä siitä ole syytä huolehtia nytkään. Vaikka räppäri ei liippaa läheltäkään Tidjânin ulosantia, tulee muovisista jousiefekteistä ja kertosäkeenomaisista lauluosuuksista toisinaan mieleen Kwanin kauheudet. Onneksi vain harvoin.

Suomiräpissä viime aikoina suositut 1990-lukulaiset taustat hakevat vaikutteita odottamattomista suunnista, ja esimerkiksi aloitusraita thend:blues päättyy tyylipuhtaaseen drum’n’bass-biittiin. 9fngrs sisältää yhdeksän kappaletta, joiden tuotanto soi sähköisen elektronisesti, lähes epäorgaanisesti. Tällä julkaisulla nuorukainen ottaa pesäeroa ilmeisimpiin kollegoihinsa Graciakseen ja Ekowiin.

Kuuntele albumi Spotifyssa.