Pastels/Tenniscoats – Two Sunsets

Indien uusi maailmanennätys

Kun Skotlannin ja Japanin kilteimmät kulttibändit lyövät hynttyynsä yhteen, voiko syntyä muuta kuin indien uusi maailmanennätys? Two Sunsets on niin huojuvaa ja hempeää kamomillateekuppiinpuhaltelua, ettei siihen voi olla rakastumatta.

Vuonna 1982 perustettua Glasgow’n The Pastelsia pidetään yhtenä twee popin ja myyttisen C86-sukupolven merkittävimmistä yhtyeistä. Tokion Tenniscoatsia on näillä leveysasteilla kuultu niin vähän, että obskuureja Maher Shalal Hash Baz- ja Nagisa Na Te -yhtyeitä voi pitää duoon verrattuna lähes supertähtinä.

Pastelsin ja Tenniscoatsin välinen kunnioitus on molemminpuolista, mikä kuuluu levyltä lähes liikuttavalla tavalla. Molemmat yhtyeet ovat jättäneet ylenmääräisen kokeilunhalun studion ovien ulkopuolelle ja yltävät uransa parhaisiin suorituksiin.

Levyn tunnelma on lähes impressionistinen; luonnosmaiset kappaleet (joiden joukosta löytyy The Jesus & Mary Chain -laina About You) kuulostavat siltä kuin ne olisivat syntyneet samalla, kun ne on soitettu. Vuoden viattomin, lapsellisin ja mahdollisesti hurmaavin poplevy.