Petri Nygård: Mun mielestä – Levy, jolla itsetutkiskelua harjoitetaan pääasiassa masturbaation keinoin

”Vaikka levy kirvoittaa paritkin naurut, on vaikea kuvitella, että Nygårdin suosio leviäisi nykykohderyhmänsä ulkopuolelle. Mutta kuten räppäri itse tietää, hän tarvitsee median arvostusta yhtä paljon kuin kala polkupyörää”, kirjoittaa Mervi Vuorela arviossaan.

Teksti: Mervi Vuorela, kuva: Open Records

Petri Nygård: Mun mielestä
Open

Petri on Petri on Petri.

Kuudennen levynsä perusteella Petri Nygård on tyyny, jolle voi antaa päätä ja naiset vessoja, jotka voi vetäistä. Hameväen iloksi Nygård on myös kielimiehiä, joka puhuu pillu suussa tanskaa.

Konsepti on siis vanha tuttu. Poliittisen propagandan tai intellektuellin itsetutkiskelun sijaan Nygård räppää lähinnä dokaamisesta ja nussimisesta. MMEN:in tuottamien muovisten biletaustojen lisäksi levyllä kuullaan muun muassa Klamydiaa, joka käy kertomassa, kuinka kerran kesässä pitäisi käydä kakkospesässä.

Ronskin kielenkäytön ja hurtin huumorin seassa Nygård yrittää sivuta vakavampiakin aiheita, kuten parisuhdeongelmia (Ero), darra-ahdistusta (Liskodisko) ja jopa rakastumista (Malja/Kalja). Pääasiassa itsetutkiskelu tapahtuu kuitenkin yhä masturbaation keinoin – ja hyvä niin.

Vaikka levy kirvoittaa paritkin naurut, on vaikea kuvitella, että Nygårdin suosio leviäisi nykykohderyhmänsä ulkopuolelle. Mutta kuten räppäri itse tietää, hän tarvitsee median arvostusta yhtä paljon kuin kala polkupyörää.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/12. Kuuntele levy Spotifyssa.