Revolution Renaissance – Age of Aquarius

Tolkin harharetket vesimiehen ajalla

Kun edessä on Timo Tolkki, kuka tahansa kriitikko poistaa hetkessä aseensa varmistimen. Tolkki ei ole varsinaisesti tunnettu tyylitajustaan, puhumattakaan miehen nykyisistä monikansallisista metallitovereista, jotka ovat ”tuttuja” niinkin hienosti nimetyistä bändeistä kuin Adagio ja Aquaria.

Niinpä ennakko-odotukset Timo ”John Lennon” Tolkin uutta yhtyettä kohtaan hipovat pilviä. Jos tämän musiikin tahtiin ei ratsasteta purppuravirroille sumuisten vuorten taa pelastamaan prinsessoja, ei sitten minkään.

Ikävä kyllä Revolution Renaissancen kakkosalbumi Age of Aquarius pettää. Se yhdistelee tympeää 70-luvun heavy-riffittelyä power metalin kepeyteen. Siitä on steriloitu pois klassisen heavyn rouheus ja power metalin hilpeimmät kliseet, kuten yletön tuplabassarien mätke.

Hyvä herra Tolkki: Yhdistä seuraavaksi voimasi Luca Turillin kanssa. Yhdessä voitte tehdä avaruuteen sijoittuvan heavy-oopperan arktisen jääkuningattaren peikkopojasta galaktisen lohikäärmemafian kynsissä. Olet jo kasvanut suuremmaksi kuin tavallisten albumikokonaisuuksien väsäilijät.