Ronya: The Key Is the Key – Hurriganes-tuottajan lapsi haastaa suuren maailman rihannat

17.07.2012

”Vertailu kansainvälisiin tähtiin ei ole liioittelua. Albumi sisältää tarttuvia ja kekseliäitä, huolella ja taidolla tuotettuja pop-kappaleita”, kirjoittaa Jussi Huhtala arviossaan.

Teksti: Jussi Huhtala, kuva: Warner

Ronya: The Key is the Key
Warner

Ronya ei pidättele.

Ronja Gullichsen herätti levy-yhtiön kiinnostuksen jo neljä vuotta sitten vain 16-vuotiaana. Vuoden takainen esikoissingle Annoying esitteli englanninkielistä poppia esittävän räväkän kotimaisen artistin, joka tuo mieleen vaikkapa Katy Perryn ja Rihannan.

Vertailu kansainvälisiin tähtiin ei ole liioittelua. Albumi sisältää tarttuvia ja kekseliäitä, huolella ja taidolla tuotettuja pop-kappaleita. Musiikkibisnes ja sujuva englannin kielen taito ovat Ronyalla verissä, sillä hänen brittiläinen isänsä Richard Stanley on muun muassa tuottanut Hurriganesin Roadrunner-klassikon.

The Key is the Key on kunnianhimoinen teema-albumi, jonka hahmoja ovat Ronyan lisäksi hänen alter egonsa Ajnor ja psykoterapeutti Dr. Triloqvist. Tuottaja Rake Eskolin on säveltänyt ja sanoittanut levyn biisit yhdessä Ronyan kanssa ja soittaa useita instrumentteja. Kovaa ja korkealta laulava Ronya on silti albuminsa tähti ja luova voima, joka saa pidättelemättömällä energiallaan kuulijankin hyperventiloimaan.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.

Lisää luettavaa