Sepulturan läpimurtolevy sai vuonna 1991 Rumban kriitikon tolaltaan: ”Tämä tappaa kaikki muut thrash-levyt”

14.11.2013

Zeus Mattila arvioi Sepulturan Arisen Rumbassa 8/91.

Teksti: Saku Schildt

Sepultura-reppanaa käy vähän sääliksi. Kerran koko heavymaailman huulilla ollut äärimetalliryhmä ei koskaan toipunut Max Cavaleran lähdöstä, vaan yhtye kummittelee nyt varjona entisestään aina silloin tällöin olemassaolostaan muistuttaen. Lokakuussa yhtye julkaisi uuden The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart -albumin, mutta eipä tuota ole liiemmin missään noteerattu.

Toista se oli vuonna 1991, kun orkesteri oli voimiensa tunnossa. Tuolloin Arise-levy nosti bändin tunnetuksi ympäri maailmaa, ja leppymättömän kiertämisen myötä albumi ylsi hyviin myyntimääriin – joidenkin lähteiden mukaan sitä kaupattiin parissa vuodessa jopa miljoona kappaletta. Pöytä oli katettu seuraavaa askelta varten, ja kun kaksi vuotta myöhemmin julkaistu Chaos AD lunasti odotukset, oli yhtyeen asema metallimusiikin klassikkona vahvistettu.

Rumban Zeus Mattila otti aikanaan Arisen avosylin vastaan. Lue arvio alta. Pitääpä kaivaa se Chaos AD -juttukin esille, kunhan kerkeää. Klikkaa arviota nähdäksesi sen suurempana.

Arise_arvio

Lisää luettavaa