Slipknot – Voliminal: Inside the Nine (dvd)

Röpöttelyä, lavamellastusta ja musiikkivideoita.

Shawn ”Clown” Crahanin ohjaama puolitoistatuntinen Voliminal kuvaa Slipknotin kolmannen levynsä tiimoilta yli 230 keikkaa heittäneen karavaanin kaoottista kulkua. Parin vuoden aikana kuvattu pirstaleinen ja pääosin kotivideotason materiaali keskittyy valitettavan ennalta-arvattavaan toimintaan: edesvastuuttomaan ryyppäämiseen ja muuhun sensukuiseen ölmistelyyn. Tästä jää tavallistakin tyhjänpäiväisempi kuva, kun bändin sijasta pääosassa on crew.

Vaan onhan toki mukava tarkkailla haipäisen miehen seikkailuja tupakoinnin ja suppiloryyppäämisen maailmassa, nyyhkiviä pissiksiä, pataan vetämistä ja tissivakoja.

”Elokuvan” Slipknotiin keskittyvät osuudet eivät ole järin kiinnostavia; lähinnä kuvataan lavamellastusta, treenejä, sekä Jordisonin lämmittelyä ja sooloilua. Kakkoslevyllä sentään miehistö saa kukin vuorotellen suunsa auki, ja osaavatpa heput jutustella suhteellisen analyyttisestikin. Siis ne, jotka puhuvat.

Toki myös musiikkia kuullaan ja nähdään, promovideoiden sekä asiallisesti kuvattujen, massiivisten yleisöjen edessä vedettyjen livebiisien muodossa.