Stig: Puumaa mä metsästän – Köyhän naisen panomies laittaa country-vaihteen silmään

Laululeijasta innostuneet uudet kuulijat saattavat yllättyä”, arvelee Heini Strand Stigin musiikista albumimitassa.

Teksti: Heini Strand, kuva: Warner

Stig: Puumaa mä metsästän
Warner

Härskiä herkkyyttä.

Tykästyin Stig Doggiin jo hänen nimettömällä debyytillään (2006). Härskiyteen yhdistetty herkkyys sai epäilemään miehen motiiveja, mutta tämä ei estänyt nauttimasta hauskoista biiseistä. Levyjen, vuosien ja pärstäkertoimen kartuttua köyhän naisen panomiehestä on tullut flanellipaitainen countrylaulaja Stig.

Uuden Musiikin Kilpailusta nosteen saaneen Stigin kolmas levy syntyi kisasuosion jälkihöyryissä. Tämä kuuluu levyn mukavassa countrypoljennossa. Kuitenkin vain puolet Stigin, DJPP:n ja Matti Mikkolan tekemästä levystä on uutta tavaraa. Toinen puoli koostuu uudelleen sovitetuista Stig Dogg -kappaleista. Laululeijasta innostuneet uudet kuulijat saattavat yllättyä.

Vanhoissa biiseissä riittää ilahduttavasti ainesta muuhunkin kuin r’n’b-parodiaan. Uusintaversioista esimerkiksi Häsleri pumppaa hienosti akustisena ja Odotan-biisin melankolia soi mahtavan mahtipontisesti. Uusista kappaleista vakuuttavat Ryyppy sekä Anna Puun ja Yonan vahvistama Aamulla aikaisin, joka karauttaa länkkäritunnelmalla auringonlaskuun.

Arvio on julkaistu Rumbassa 6/12. Kuuntele levy Spotifyssa.