The Black Eyed Peas – Live from Sydney to Vegas (dvd)

Teknisesti moitteeton keikkataltiointi.

The Black Eyed Peasin dvd:n suurin vetonaula on ”mullistava innovaatio”, joka mahdollistaa reaaliaikaisen siirtymisen kahden keikan välillä kaukosäätimen nappia painamalla. Biiseissä, joissa tämä on mahdollista, teknologia tosiaan toimii. Siirtymä on saumaton, ja keikkojen välillä hyppiminen on jopa hauskaa. Muutenkin levyn tekninen puoli on kohdillaan, sillä menujen grafiikka ja toimivuus ovat huippuluokkaa. Rasittavista hiteistään tunnettu yhtye on kasvanut itsevarmaksi esiintyjäksi, joka huudattaa tottuneesti Sydneyn-keikan monituhatpäistä yleisöä. Taustabändikin soittaa ammattimaisen tiukasti ja groovaavasti. Myös äänityksen laatu on hyvä.

Bonuksena tarjoillaan vielä pari musiikki- ja livevideota, mutta ne ovat melko köykäistä lisäsisältöä. Paketti on kokonaisuutena ihan näppärä, varsinkin jos pitää bändin musiikista. Dvd-markkinoiden kasvaessa julkaisuille kehitellään mitä monipuolisempaa lisäsisältöä, eikä siinä kilpailussa Black Eyed Peasin mullistava innovaatio riitä kovin pitkälle.

Mihin suuntaan musiikki-dvd:t kehittyvät? Riittääkö teknisesti moitteeton keikkataltiointi vai pitääkö mukana olla dokumenttipätkää, haastatteluja ja muuta sälää?