The Megaphone State: VLA Kings – Levy, joka laittaa suomalaisen enkkuräpin standardit uusiksi

”The Megaphone State nostaa kotimaisen enkkuräpin rimaa huomattavasti. Kyllä, tämä levy on niin hyvä”, uhoaa Feniks Willamo arviossaan.

Teksti: Feniks Willamo, kuva: The Megaphone State

The Megaphone State: VLA Kings
Fresh Tunes Finland

Uusi sukupolvi jyrää.

Tulevaisuuden tusinaan listattu rap-kaksikko The Megaphone State lunastaa kakkosalbumillaan odotukset, ja enemmänkin. Suomessa on viime aikoina tehty toki muutakin englanninkielistä räppiä, joka ei kiusallisuudessaan saa poskia punottamaan, mutta tämä kaksikko on täysin suvereeni.

VLA Kings kasaa odotukset toisen nosteessa olevan räppärin, Graciaksen, esikoiselle miltei kohtuuttomiksi – ja nostaa samalla kotimaisen enkkuräpin rimaa huomattavasti. Kyllä, tämä levy on niin hyvä.

Avausraita Elephant (Kings) jousineen vetää tason heti kivenkovaksi. Kolmantena kuultavan Lightsin soul-fiilistely vakuuttaa myös. Kaksikon mc-osapuoli Ekow riimittelee December Flight -raidalla niin vaivattomasti, että sitä on vaikea uskoa. Beautiful Day vie levyn tyylikkääseen päätökseen.

Tuottaja Simon Soundin mielenkiintoinen tuotanto ja vastustamattomat biitit pitävät meiningin freesinä läpi levyn. Huteja ei mahdu mukaan käytännössä lainkaan. Tässä on ehdottomasti yksi vuoden kotimaisista hiphop-levyistä.

Arvio on julkaistu Rumbassa 5/12. Kuuntele levy Spotifyssa.