Trent Reznor tekee oikein sen, mitä Axl Rose teki Chinese Democracylla väärin

Nine Inch Nails

Nine Inch Nailsin uutuuslevy arvioitiin Rumbassa 9/13. ”Vallankumouksensa Nine Inch Nails teki laskutavasta riippuen joko vuonna 1989 tai 1994. Koska Trent Reznorin ei tarvitse tehdä sitä enää, myös Hesitation Marks kuulostaa niin hauskalta levyltä kuin voi”, kirjoittaa Oskari Onninen arviossaan.

Teksti: Oskari Onninen, kuva: Baldur Bragson

Nine Inch Nails: Hesitation Marks
Null Corporation
3stars

Riskitön mutta raikas Reznor.

Nine_Inch_Nails_-_Hesitation_Marks_Digital_Album_ArtGrantland-sivusto kirjoitti heinäkuussa, että Guns N’ Rosesin Chinese Democracyn suurin ansio oli, että sen kuoleman jälkeen muut pitkän tauon jälkeen julkaistut comeback-levyt saivat elää. Tämä siksi, että ne saivat Axlilta kaksi ohjetta: 1) valmistumistarina ei saa olla levyä kiinnostavampi ja 2) älä nosta rimaa liian ylös, vaan tee sopivasti päivitetty mutta yleisöön vetoava versio vanhasta tutusta.

Siksi myös Nine Inch Nailsin piti palata. Paluulevy ei ole pelkkä aikakapseli ja balsamista kaivettu raato, vaan turvallisesti restauroitu yhtye, joka on paremmassa iskussa kuin kymmeneen vuoteen. Uuden teknologian syntikkadiskoa soiva Copy of A ja höpsö skeittipunk Everything henkivät vapautumista.

Vallankumouksensa Nine Inch Nails teki laskutavasta riippuen joko vuonna 1989 tai 1994. Koska Trent Reznorin ei tarvitse tehdä sitä enää, myös Hesitation Marks kuulostaa niin hauskalta levyltä kuin voi. Vaikka se on ylipitkä ja lipsuu hieman liiaksi geneerisimmän NIN-bulkin puolelle, faneille se kelpaa varmasti. Kuten pitikin.

Arvio on julkaistu Rumbassa 9/13.