Underwater Sleeping Society – All Other Lights Go Out

Upean kepeää ja surumielistä.

Helsinkiläinen Underwater Sleeping Society on tehnyt nimensä mukaisen eteerisesti hipahtavan kitarapop-levyn. Kakkosalbumi All Others Light Go Out on kokonaisuutena kypsempi kuin kehuttu debyytti Future on a Plate, joka tuntuu tähän kymmenen biisin tuotokseen verrattuna hajanaiselta ja merkittävästi huonommalta. Outoa, sillä Future on a Plate on hyvä levy.

Olen suorastaan hämmästynyt, miten hiotun särmäistä bändin kulku levyllä on. Sinkkubiisi Silence Teaches You How to Sing ja avausraita Quiet Music ovat kivoja luomuhenkisiä kevättuulirallatteluja. Missiles saa minkä tahansa metahipster-bändin ihmettelemään, miten tehdään biisejä, jotka koskettavat ja vyöryvät tajuntaan. Kaiken kaikkiaan kuusikon sävellykset ovat eheitä, kauniita ja täynnä kepeää surumielisyyttä.

Laulajakitaristi Okko Niemisellä on mahtava ääni – ja hän näyttää myös tietävän sen – ja juuri tyyliin sopiva laiskanlaahaava maalaileva fraseeraus. Bändin leijailevaa ja runsassoundista poppia on ilo kuunnella, vaikka miksaus välillä ontuukin. Mielen valtaa mukavan epämukava olo. Outo tunne. Olisiko se onni?