Usher: Looking 4 Myself – Supertähti onnistuu sujahtamaan ihon alle

”Vaikka kappaleiden tyylilaji poukkoilee runsaasti pitkin levyn, ei Usherin oma ääni jää tuottajien alle”, kirjoittaa Mikael Helenius arviossaan.

Teksti: Mikael Helenius, kuva: RCA

Usher: Looking 4 Myself
RCA

Usher euron ytimessä.

Hiphop-sävytteisistä rfnfb-hiteistä hiljalleen kohti elektro- ja dancepoppia liikkuneen Usherin seitsemännen levyn titteli kertoo musiikillisen minän etsimisestä. ”You sparked the concept of fusion in my creative process”, kiittää artisti David Guettaa avusta sisävihkon sivuilla. House-vaikutteinen eurodance onkin nyt isossa roolissa.

Ja ei se väärin ole. Scream on Max Martinin tuottama täydellinen tanssilattiahitti. Numb on universumin kokoista elektropoppia, ja Show Me riemastuttavasti duurissa menevä klubihitti. Hiphop-maineesta pitää huolta Pharrellin leikkisä tuotanto Twisted.

Vaikka kappaleiden tyylilaji poukkoilee runsaasti pitkin levyn, ei Usherin oma ääni jää tuottajien alle kuten kokemattomammilla kilpakumppaneillaan. Artisti varastaakin kuin näytösmielessä koko show’n levyn parhaalla kappaleella, r’n’b-helmellä Climax. Siinä Usher tulkitsee pohdiskelevasti ja riipaisevan hienosti sujahtaen samalla hämmästyttävän syvälle ihon alle muuten niin pintapuolisella levyllä.

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/12. Kuuntele levy Spotifyssa.