”Aikani täällä on rajallinen, joten haluan oppia ja kokeilla kaikkea” – haastattelussa Stepa

Stepa on aktivoitumassa musiikkirintamalla.

05.08.2016

Stepa julkaisi viime viikolla Muksut-singlen ja nyt siihen saatiin myös uusi video. Sen voit katsoa jutun alta. Stepa julkaisee tänä vuonna mahdollisesti jopa kaksi levyä. Räppäri onkin selvästi innostuneempi musiikistaan kuin koskaan ja se kuuluu myös uudistuneena tyylinä.

Lue pohjoisen kovimmaksi räppäriksikin tituleeratun Stepan haastattelu alta. Jutussa käsitellään niin äidin leikekirja kuin uusi Ghostbusters-elokuva. Mies myös kertoo omista tulevaisuuden kuvioistaan. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Stepan nimi kuullaan loppuvuodesta vielä useasti.

Mistä sait ajatuksen lähteä kirjoittamaan Muksujen tapaisen kappaleen?
”Äitini on kerännyt minun seikkailuista leikekirjaa jo vuosia ja siellä oli haastattelu, jossa totesin, etten ikinä tee biisiä lasten kanssa tai lapsista ylipäätään. Halusin tehdä jotain sellaista, joka on minulle mahdotonta. Ei se biisi täydellinen ole, mutta siinä se nyt on. Se oli jokaisen minuutin arvoinen kokemus todistaa itselleen olleensa väärässä. Ehkä myös minun äidin hellyyttävä leikekirjakin saa sivuilleen tämän myötä jotain uutta.”

Millaista lyriikkaa haluaisit itse kuunnella enemmän?
”Toisinaan sitä ja toisinaan tätä. Kaikelle on aika ja paikka.”

Muksut kuulostaa selkeästi uudenlaiselta Stepalta. Onko se tullut itsestään vai oletko tarkoituksella lähtenyt hakemaan uudenlaista tyyliä?
”Tosiaankin haluan tehdä jotain uutta. Aikani täällä on rajallinen, joten haluan oppia ja kokeilla kaikkea. Räppi kävi myös aika tylsäksi ja kun kuuntelin vanhoja levyjäni niin aika perinteisen turvallisella linjalla olen liikkunut. Nyt minä haastan itseäni ja haluan mennä mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ei se aina onnistu, mutta ei epäonnistuminen kovin vaarallista ole. Ei minulta lähde kämppä alta eikä minun ystävät hylkää minua, vaikka minä tekisin millaisen biisin tai levyn.”

Olet mahdollisesti julkaisemassa kaksi levyä vielä tämän vuoden puolella. Mistä tälläinen into on syttynyt?
”Minusta tuntuu, että minulla on jälleen paljon sanottavaa. Musiikin tekeminen tekee minut onnelliseksi. Se, että minä keikkailen paikoissa mistä moni unelmoi, tekee minusta erittäin onnekkaan. Enkä heidänkään vuoksi halua tuhlata tilaisuuksia, mitä minä saan kokea. Olen myös tajunnut ihan vasta, että minä saan päättää onko minun biisi hyvä vai ei. Julkaisujen jälkeen toivon, että ihmiset hyväksyy minut ja musiikkini sellaisena kuin se on.”

Kerroit, että näistä levyistä toinen Henget on paras mitä olet tehnyt. Millaisesta levystä on kyse?
”Optimismi ja ilo. Ehkä asiat on juuri nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Ei minulla ole vastauksia maahanmuutto-kysymyksiin tai siihen miksi uuden Ghostbusters-elokuvan näyttelijät ovat naisia. Ne ovat minulle myös toisarvoisia siinä mielessä, että ei Ghostbusters-elokuva tai maahanmuuttaja ole vienyt minulta vapautta huolehtia itsestäni. Ei täällä kannata tuhlata kaikkea energiaa siihen kuinka asiat voisi olla. Vaan silloin tällöin on parempi tuhlata energiaa näkemään kaikki se mahtavuus mitä tämä meidänkin maa tai planeetta pitää sisällään. Tänne asti me olemme pärjänneet, joten ei ole syytä epäillä, etteikö me pärjättäisi huomiseen. Rakkaus ja kiitollisuus on minun viestini.”

Kumpaan levyyn Muksut kuuluu?
”Muksut on Henget-levyllä. Uskon, että kaikki videot ja sinkut julkaistaan henget levyltä. Muutama biisi kyllä voisi ansaita videon myös Jätä jämät-levyltä, joten vaikea sanoa ehdottomasti mitä tapahtuu.”

Mitä levyjä olet itse viimeaikoina kuunnellut, löytyykö uusista julkaisuista maininnan arvoisia?
”Aika paljon mimmien tekemiä juttuja oon kuunnellut. Angie Stonea, Macy Grayta ja Erykah Badua muun muassa. Tietysti vanhat sankarit Willie Nelson ja Chuck D ovat tasaisin välein soitossa. Bruce Springsteenin We shall overcome -levy oli myös yllättävän paljon soitossa kesän aikana. Yritän antaa mahdollisuuden kaikenlaiselle musiikille. Nykyisin en ole enää niin kiinnostunut artistien ulkomusiikillisista asioista. Se mitä Michael Jackson tai Bob Marley tekivät musiikin ulkopuolella ei kiinnosta minua niin paljon kuin heidän musiikkinsa.”

Mitä on odotettavissa seuraavaksi?
”Toivottavasti saan ratkaistua ongelmat, mitä näiden levyjen tekeminen vielä vaatii. Toivon mukaan voin olla henkilökohtaisena avustajana vielä syksyn yli sokealle Aleksille. Hän on yksi parhaita ystäviäni. Toivottavasti pärjään koulussa ja pysyn terveenä. Olen itse asiassa varma, että tuo kaikki kyllä tapahtuu ja saan olla mukana kaikessa. Kiirettä siis pitää, mutta mieluummin kaikenlaista tapahtumaa kuin television katsomista kotona. Siihen olen tuhlannut tarpeeksi aikaani.”

Lisää luettavaa