Airbournen Ryan O’Keeffe on nähtävästi sekoittanut päänsä rock’n’rollilla

Montako kertaa artisti sanoo haastattelussa rock’n’roll? Olisi melkein pikakilpailun paikka.

Teksti: Otso Karhu, kuva: Martin Philbey

“En tiedä mitä helvettiä täällä tapahtuu, sillä annoin juuri puhelinhaastattelun jollekin toiselle, ketä luulin sinuksi. Hahah. Mihinköhän lehteen se meni? Ei se haittaa, mate, tämä on rock ‘n’ rollia, let’s just do this again!”

Australialaiselle hard rock-yhtyeelle Airbournelle rock‘n’roll on se juttu. Etenkin, jos rumpali Ryan O’Keeffeä on uskominen. Yhtyeen uusin albumi Black Dog Barking on pian julkaisunsa kynnyksellä, ja tiukan asennerockin jytääjät vierailevat myös Suomen Rock the Beach -festivaaleilla Helsingin Hietaniemessä 28. kesäkuuta.

Kiitosta kerännyt albumi No Guts. No Glory. (2010) on pitänyt rockarit median valokeilassa, mutta hotellihuoneessaan majailleesta O’Keeffestä ei kuule merkkiäkään ylimielisestä, rintaansa röyhentelevästä rokkikukosta. Rumpalin poikamainen ilo ja innostus jättävät Rumban toimittajan pärstään typerän kestohymyn ja päähän O’Keeffen lempihokeman: rock‘n’roll.

Hey cheers mate, mahtavaa jutella kanssasi, let’s rock ‘n’ roll!”

Airbourne esiintyy Suomessa Rock The Beach-festivaaleilla. Miltä nyt tuntuu?

“Mahtavalta, olen erittäin innoissani! Suomessa on kova meininki, ihmiset tajuavat rock‘n’rollista ja elävät keikoilla tunteella. Siitä tulee hienoa!”

Minkälainen show festivaaleilla nähdään?

“Rockataan niin vitun kovaa kun pystytään! Laitetaan kaikkemme peliin, uusia biisejä tulossa uudelta levyltä, ja aivan mahtava show! Siellä nähdään.”

Olette esiintyneet Suomessa aiemminkin, esimerkiksi Tampereella Sauna Open Airissa vuonna 2008. Mitä muistoja sinulla on Suomesta?

“Rakastan Suomea! Kuljimme viime kerralla bussilla maalle, jossa oli kaunista ja ihmiset mukavia. Teillä on intohimoiset yleisöt, jotka todella osaavat rockata! Rock on!”

Airbourne julkaisee uuden albuminsa Black Dog Barking 21. toukokuuta. Millainen platta on tulossa, ja oletko itse tyytyväinen siihen?

“Erittäin tyytyväinen! Väitän, että se on paras levymme tähän asti. Siinä on oikea asenne, ja se on puhdasta rockia – juuri niin kuin minä sen haluan.”

Oliko albumin teossa mitään ongelmia?

“Olihan se raskasta. Teimme töitä seitsemänä päivänä viikossa, ja vietimme studiolla joulut sun muut pyhät kunnes albumi oli valmis. Hiki virtasi ja välillä väsytti. Mutta se kannatti!”

Miltä tuntui työskennellä palkitun kanadalaistuottajan Brian Howesin kanssa?

“Brian on loisto äijä. Tottakai levyn teossa pinnat toisinaan kiristyvät ja jouduimme väittelemään välillä paljonkin. Meillä oli silti yhteinen tavoite: rock‘n’roll. Jos ongelmia syntyi, sanoimme toisillemme: ‘Hey mates, tämä on rock‘n’rollia, hoidetaan tämä juttu, rockataan tämä juttu.’ Rock‘n’roll on se juttu!”

Airbournen musiikkia voidaan kuulla monella videopelillä, esimerkiksi NHL 2011:sta. Pidättekö peleistä?

“Pidämme! Itse pelaan tällä hetkellä Starcraft III:sta ja Battlefield III:sta, ne ovat loistavia! Starcraft III näyttää nousevan suurimmaksi suosikkipelikseni koskaan.”

Mikä on maailman rockmusiikin nykytila?

“On typerää, ettei uusia bändejä pääse tarpeeksi esiin. No limits for rock‘n’roll, rockia ei saa rajoittaa.”

Airbournea on verrattu usein AC/DC:n. Särähtääkö tällainen vertailu korviisi?

“Juttuhan on niin, että jokaista uutta rockbändiä verrataan johonkin vanhaan, ja on mitä suurin kohteliaisuus tulla verratuksi maailman vitun parhaaseen rockbändiin ikinä! AC/DC on mahtava! Oli ihanaa tavata ja hengata äijien kanssa läppää heittäen ja bisseä hörppien. Se oli puhdasta rock‘n’rollia!”

Airbourne @ Rock the Beach 28.6. Helsinki, Hietaniemi.
Rumba on Rock the Beachin virallinen yhteistyökumppani.