”Maailma loistaa, kun kaivaa sen kirkkauden tarpeeksi syvältä esiin” – Ensinäytössä Oden uusi musiikkivideo

Rap-duo JXO:n toinen osa puoli Ode julkaisi hiljattain tuplasinglen kappaleista Kristallia ja Honda. Nyt Rumban ensinäytössä on edellä mainitun kappaleen video. Haastattelimme artistia ja kysyimme niin videosta, kappaleen yllättävästä puolesta, kuin tulevasta soololevystäkin.

Millaisella ajatuksella lähditte tekemään videota?

”Tarkoituksena oli luoda uni. Alussa olen matkalla vanhaan ränsistyneeseen muistojen mökkiin jossa, olen kokenut ns. ”elämäni rakkauden” joskus, mutta matka jää kesken kun pyörryn lankuille ja nään paikasta unta.”

Mikä on videon ja samalla kappaleen opetus?

Kristallia on kuvaus niistä kauneimmista hetkistä, jotka voivat rakentaa tai murtaa sut. Maailma loistaa, kun kaivaa sen kirkkauden tarpeeksi syvältä esiin. Joskus joutuu kaivaa, vaikka menee liian syvälliseksi. Kappaleella on monta merkitystä.”

Kristallia eroaa selkeästi muusta materiaalistasi. Miten kappale syntyi?

”Menin yks päivä studiolle, kun Tommi Langen ja Pirkka Räisänen olivat sessioimassa tän biisin taustaa (The Doors sämplenä) ja Kristallia-aihetta. Nauhotin kertsin ja tunsin heti suurta vetovoimaa aihetta kohtaan ja säkeistöt alkoi vaan rakentua ajatuskupliin.”

Lähdittekö hakemaan kesäisempää rytmiä?

”Kyllä tässä haettiin samalla kesäbiisi-fiiliksiä. Osittain kyseessä on vaan minä, osittain rakkauslaulu ja osittain kesänen fiilistely biisi. Hyvä jos se välittyy.”

Onko vastaavaa kontrastieroa luvassa lisää soololla?

”Se jää kuultavaksi, mutta mun tapa tehdä musaa on aina kokeilunhalunen ja rohkeesti rajoja rikkova. Eli voisin melkein jo luvata, että on.”

Onko sinulla erilaiset tavoitteet ollessasi yksin, kuin JXO:n kanssa?

”Hyvinkin erilaiset. JXO ja Ode on kaksi eri maailmaa. Yksin pyrin päästä tekemään kaikkea sitä mitä aina haaveillut. Mitä ikinä tuleekaan mieleen ja mikä tuntuu hyvältä, kehittääkseeni minua sekä ihmisenä että muusikkona. JXO on bändi ja toimitaan yhdessä. Biisien aiheet poikkeavat täysin siitä, mitä mun soololla tullaan kuulemaan.”