Miten olarilainen rap-duo sai Eino Grönin mukaan kappaleelleen?

Ennen oli miehet rautaa, mutta onneksi Eino G on luonamme edelleen.

18.11.2016

Jeijjo & Nupi julkaisivat tänään videon Ennen oli miehet rautaa -kappaleesta. Kyseinen biisi on versionti Reino Helismaan ja Toivo Kärjen tekemästä Laivat puuta, miehet rautaa -klassikosta. Meininki on vähintäänkin tapissa, kun mukana on myös legendaarinen Eino Grön. Videolla nähdään myös Miss Helsinki Kelly Kalonji.

Mistä tässä kaikessa on kyse? Miten ihmeessä Eino Grön on saatu mukaan biisiin ja onko kaikki nyt saavutettu? Jeijjo (J) ja Nupi (N) vastasivat tämänkaltaisiin polttaviin kysymyksiin. Vastaukset niihin voit lukea. Itse videon voit tsekata jutun alta, hiiohoi!

Mistä biisi sai alkunsa ja miten saitte Eino Grönin mukaan biisille?
J&N: ”Olaris on yksi Kyde, joka vetää tätä stygee aina baarissa (saattaa miehen bongata tosta videoltakin samassa tutussa roolissa kuin 16 vuotta sitten.) Tottakai siitä piti sitten tehdä uudelleenversiointi. Eino diggaili biisistä ja tuli sitten yhteisten tuttujen kautta kuvioihin ja halus veivata uudestaan myös kertsin. Upea äijä, loisti kyllä studiossa ja videolla. Tää on tällainen meidän ’Vain elämää’ –styge.”

J: ”Meikäläisen vaari itseasiassa knoppitietona kiertänyt taannoin Jenkkejä keikkareissuilla Eikan kanssa. Tässä on siis tällainen hauska jatkumo meneillään.”

Selvisikö, että millaisia ovat Eino Grönin mietteet räpistä?
J&N: ”Kysyttiin tätä ihan Einolta vielä ja sanoi diggailevansa ’nuorisomusiikista’ ja musiikki ei tunne rajoja. Kuulemma ennakkoluuloton meininki ja halusi kanssa olla nykypäivän menossa mukana. Kaikenlaista Eikkakin urallaan nähnyt.”

Videolla on Miss Helsinki ja Eino Grön. Miten tästä voi pistää enää paremmaksi?
J&N: ”Ruvetaan järjestää varmaa sitten järkkää Miss Espoo -kisoja ellei semmosia jo ole. Ilmoittautumisia voi laittaa FB-inboxiin. Voidaan siis melkein jo luvata, että seuraavassa videossa on Tommi Läntinen ja Miss Espoo. Muutenhan tätä ei kyllä saa enää paremmaksi, Kelly ja Eino on hyviä tyyppejä!”

Jos tekisitte uuden versioinnin jostain toisesta ikivihreästä, mikä biisi olisi kyseessä?
N: ”No siis kuten jo edellä mainittiin, tämä on ihan selkeä ollut aina. On vaan yks LÄNÄ. Eli Tommi Läntinen ja Via Dolorosa.”

Vakiokysymys: mitä seuraavaksi?
J&N: ”Te tiedätte kyllä. Nyt levätään laakereilla ja naatiskellaan syysilmoista. Iso puhe on kyl ollut levyn tekemisestä tohon keväällä. Katotaan nyt ollaanko sitten vaan pelkkää puhetta. On tossa parit uudet styget jo valmiina. Voishan sitä Eikan kanssa lähtee rundille. Muutama fiitti kyllä kanssa tuloillaan ja ainaki Osuman parinkymmenen räppärin possevideo isossa odotuksessa.”

Lisää luettavaa