Paramoren Hayley Williams ei suostunut kommentoimaan Farron veljesten riitaisaa eroa bändistä

Otso Karhu haastatteli sähköpostitse Paramoren laulajatarta Hayley Williamsia. Seksikkyyttä koskevaan kysymykseen tuli vastaus, entisiä bändikavereita koskeviin kysymyksiin ei.

Teksti: Otso Karhu, kuva: Lindsey Byrnes

Paljon on muuttunut Paramore-leirissä. Yhdysvaltalaisen pop punk -yhtyeen vapautta ja energiaa uhkuvasta Riot!-läpimurtoalbumista on kulunut jo kuusi vuotta. Monen nuoren tytön esikuvaksi noussut laulaja Hayley Williams ei ole enää 18-vuotias. Bändin musiikillisina kulmakivinä toimineet Josh ja Zac Farro jättivät yhtyeen vuonna 2010, ja vaikka palkintoja sekä huomiota on kertynyt tasaisesti, oli yhtyeen tavaramerkiksi muodostunut nuoruuden into jäädä julkisen riitelyn ja ikääntymisen jalkoihin. Fanien keskuudessa pohdittiin, onko Paramore enää sama kuin ennen.

Nyt pohdintoihin on vastattu. Hayley on edelleen tutun innokas punapäinen tyttö, ja 9. huhtikuuta julkaistu uusi nimetön albumi näyttää olevan yhtyeen aloitus puhtaalta pöydältä. Uusimmassa Rumbassa (5/13) uutuuslevy arvioidaan neljän tähden arvoiseksi.

Farron veljesten lähtö on kuitenkin jäänyt kummittelemaan: Hayley jätti kommentoimatta Rumban sähköpostitse esittämiä kysymyksiä Farroista sekä veljesten blogissaan esittämistä syytöksistä. Syvästi kristilliset Farrot syyttivät muun muassa Williamsin manageria ja perhettä bänditoiminnan torpedoimisesta sekä bändin miessoittajien väheksymisestä. Lisäksi he kutsuivat vanhaa yhtyettään ”levy-yhtiön kasaamaksi tuotteeksi”. Kaksikon koko tiedotteen voi lukea tästä. Williamsin ja muun jäljelle jääneen yhtyeen vastaus oli jokseenkin ympäripyöreä.

Mihin Williams sitten suostui vastaamaan? Lue haastattelu alta:

Esiinnytte Rock the Beach -festivaaleilla 29.6. Mitä voimme odottaa keikasta?

“Olemme valtavan innoissamme tulossa takaisin Suomeen. Rakastamme Suomea ja fanejamme siellä. Siitä on jo aikaa, kun olemme päässeet esiintymään maassanne, joten meillä on paljon hyvitettävää siitä ajasta. Keikasta tulee mahtava.”

Uusi albuminne Paramore sisältää jopa 17 kappaletta. Miksi?

“Hyviä kappaleita oli niin monta! Jätimme jo kaksi kappaletta pois, ja emme yksinkertaisesti voineet leikata enempää. Pelkästään kahden kappaleen poistaminen oli päätös, joka vei meiltä viikkoja!”

Uusi albumi sisältää myös ukulelen soittoa ja syntetisaattoreita. Mitkä ovat uuden levyn suurimmat muutokset aiempiin albumeihinne verrattuna?

“Suurin ero oli nähdä Taylorin (York, kitaristi) astuminen pääkirjoittajan rooliin. Se oli todella tervetullut muutos, ja henkilökohtaisesti uskon, että juuri sitä me tarvitsimme. Taylorin musiikkitausta on äärimmäisen monipuolinen, ja hänellä oli paljon ideoita, jotka vaikuttivat siihen mitä halusimme bändinä tehdä. Mielestäni sen tuloksena albumi paljastaa paljon enemmän meidän luonteestamme kuin mikään muu mitä olemme aikaisemmin tehneet Paramorena.”

NME Shockwave äänesti sinut maailman seksikkäimmäksi naiseksi. Mikä oli reaktiosi tähän?

“En ikinä ole uskoakseni, kun voitan tällaisia titteleitä. En ole niitä pyrkinyt saavuttamaan, mutta tietysti olen imarreltu. Toivottavasti ihmiset tajuavat, että jos minä voin voittaa tuollaisen palkinnon, niin seksikkyys ilmenee monissa eri muodoissa. Ei ole kyse siitä, että näyttäisi joltakin tietyltä tai siitä, että olisi täydellinen se tai tuo… On kyse omana itsenä olemisesta ja siitä, että edes yrittää olla varma siitä, kuka oikeastaan on.”

Sinä ja punaiset hiuksesi olette monelle tytölle eräänlainen nuoruuden ja naiseuden symboli. Lisäksi sinulla on paljon erityisesti tyttöfaneja. Mitä ajattelet tästä?

“Se on ihanaa! Kun olin itse pieni tyttö, katsoin ihaillen tyttöjä, joiden ajattelin edustavan jotakin erilaista. Fanitin rakastamieni tv-ohjelmien ja bändien tyttöjä, Gwen Stefanista Clarissa Explains It All -ohjelmaan. Olen imarreltu, jos tytöt voivat nähdä minussa jotain, mikä inspiroi tai motivoi heitä.”

Missä näet itsesi 30 vuoden päästä?

“Se jää nähtäväksi. Olen nyt 24 ja ensimmäistä kertaa todella pohdin, miltä tuntuisi joskus perustaa perhe. Iso osa minusta haaveilee ’normaalista’ elämästä, mutta olen edelleen rakastunut Paramoreen! Tilaa ja aikaa normaalille ei siis juuri nyt ole. 30 vuoden päästä haluan pystyä sanomaan, että olen aina seurannut intohimojani ja tehnyt niin kuin on mielestäni ollut oikein.”

Paramore Rock the Beach -festivaalissa lauantaina 29. kesäkuuta. Rumba on tapahtuman yhteistyökumppani.