Pate Mustajärvi: ”Suomen euroviisuehdokkaan valinnassa onnistuttiin TÄY-DEL-LI-SES-TI”

23.04.2015

Onko sinua koskaan mietityttänyt, mitä Pate Mustajärven päässä liikkuu? No niin meitäkin. Sen vuoksi laitoimme koko kansan Paten lopettamaan meidän aloitamiamme lauseita.

Toimittaja siis aloittaa lauseen (tumma teksti), ja Pate päättää sen sopivaksi katsomallaan tavalla. Haastattelu on julkaistu Rumbassa 1/15.

Kun saavuin Helsinkiin, mieleni valtasi suunnaton ikävä.

Vaikka kuinka pyytäisitte, en perkele suostu enää koskaan esittämään itseäni, niin!

Juuri nyt haluaisin ottaa päiväunet, nokoset.

Aina, kun olen laulanut leipomisesta, olen tarkoittanut sillä oikeasti mitä nyt blues-slangi tarkoittaa.

Paras mielentila tehdä biisejä on sekava.

Jos voisin tehdä levyn kenen tahansa elävän tai kuolleen muusikon kanssa, valintani olisi ilman muuta ELVIS PRESLEY!

Voisin laulaa hempeän dueton ehdottomasti Jope Ruonansuun kanssa. Se on äärimmäisen herkkä ihminen. Sitä ei tiedetäkään kuin herttainen ja herkkä se on. Se voisi vielä imitoida minua.

Olen tänä vuonna 59-vuotias, mutta tunnen itseni kahdeksantoistavuotiaaksi. Hehhehhee.

Kova maineeni naistenkaatajana perustuu valheeseen, rähhähhää!

Kun taas kerran luen lehdestä artikkelin, jossa minuun viitataan ”ukkometsona”, minä muistelen pikkumetsoa, jonka kanssa vedettiin hieno duetto Tampere-talossa. Tarkoitan siis Jonne Aaronia.

Eniten arvostan neuvostoautoissa lämmityslaitteita.

Guggenheimin taidemuseo pitäisi rakentaa Kuljuun. Se jotenkin sopisi sinne. Guggenheim Kuljuun. Sitten se voisi muuttaa nimensä Guljuksi.

Omituisin paikka, jossa Popedan musiikkia on haluttu käyttää oli tällainen: Me tehtiin biisi Potkurilakkirock varhaisteinien tv-sarjaan – mikähän vittu sen nimi oli? – ja se kertoi tarkkailuluokasta. (Toimittaja: Aah, Tarkkis!) Oliko sen nimi Tarkkis? Siihen pyydettiin meiltä musa, ja me tehtiin sellainen biisi kuin Potkurilakkirock, muistan näin. Olin hieman hämmentynyt, koska se oli sitä aikaa, kun Popedalla oli sellainen maine kuin oli.

Olen viimeksi rakastunut heinäkuussa 2013. Menikö oikein? (Vilkaisee puolisoaan.)

Musiikkiani on parasta kuunnella matkalla mummolaan. Hähhähhää.

Kun tapaan nykypäivän parikymppisiä muusikoita, mieleni tekee halata heitä. Voi poikaparka, kyllä sääkin alan valitsit, voi jumalauta.

Mielestäni Suomen euroviisuedustajan valinnassa onnistuttiin TÄY-DEL-LI-SES-TI.

Kun näen Suomen lipun, ajattelen ensimmäiseksi ”koti, uskonto ja isänmaa”, ehdottomasti kyllä.

Venäjän lippu sen sijaan pistää miettimään, että onneksi on koti, uskonto ja isänmaa.

Tänä keväänä odotan Suomen jääkiekkomaajoukkueelta kultaa.

Kun päihtynyt mieskatsoja änkeää keikan jälkeen seuraani eikä lähde pois, minä kutsun Sheriffin apuun. Sheriffi on bussikuski ja roudari. Iso mies, jolla ei ole lempeät otteet.

Kun päihtynyt naiskatsoja änkeää keikan jälkeen seuraani eikä lähde pois, minä siirrän hänet hellänvaraisesti vittuun sieltä takahuoneesta. Tai diplomaattisesti kutsun Sheriffin apuun.

Suostuisin 2018 Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi vain, mikäli ei todellakaan olisi muita ehdokkaita valita, perkele. Hehhehhee!

(Vuoden 2012 presidentinvaalien aikaan Facebookiin perustettiin satoja kannattajia kerännyt kansanliike ”Pate Mustajärvi Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaaksi”. Tavoite jäi saavuttamatta. Seuraavat vaalit pidetään 2018. Toim. huom.)

Kevään eduskuntavaalien jälkeen olisin onnellinen, jos jengillä olisi töitä.

Kaikenlaista kummaa on keikoilla vuosien mittaan sattunut, mutta sen minä muistan ikuisesti, kun kävi niin kuin Kälviällä.

Vuoden 1977 jälkeen on maailmassa ollut aika monta musiikkitrendiä, mutta niistä naurettavin oli MC Nikke T, saatana. Sillä oli se saatanan iso kello kaulassa ja se oikeasti luuli olevansa jotain. Kauheeta paskaa.

Parasta hotellihuoneen hajottamisessa on sielusta irtautumisen tunne.

Jos elämästäni tehtäisiin tosi-tv-sarja, sen nimi voisi olla ”Meijän Pate”.

Kun eduskunnassa tapeltiin tasa-arvoisesta avioliittolaista, minä ajattelin vain että voi vittu sentään, pitääkö tollaisestakin asiasta tapella. Tarkoitan, että sen pitäisi olla itsestäänselvyys, pitääkö tuostakin nyt vääntää.

Tylsin klišee, joka aina liitetään minuun, on voimaruoka kautta sauvakävely.

Olin itse asiassa ihmeissäni siitä, ettet kysynyt onko korkki auki vai kiinni.

Sana ”äijä” merkitsee minulle jotain, jonka voit kuunnella uudelta soololevyltäni Taivas on täynnä. Siellä on kappale nimeltä Äijä.

Tekemällä seesteisen soololevyn halusin sanoa että hengissä ollaan ja hyvin menee.

Lisää luettavaa