Reckless Loven Olli Herman: ”Perverssi Shakira-groove erottaa uuden singlen muista biiseistämme”

Rock-kukko kiekuu taas! Glambändi Reckless Loven uusi Night on Fire -single ja eksoottisissa maisemissa kuvattu video julkaistaan virallisesti tänään. Laulaja Olli Hermanin mukaan Def Leppardin pöytälaatikkoon unohtuneelta kuulostava biisi oli rakkautta ensikuulemalla.

Teksti: Laura Korpikunnas, kuva: Ville Akseli Juurikkala

Glam rock -yhtye Reckless Lovelta tulee pian uutta musiikkia. Night on Fire -kappaleen video oli jo eilen nähtävissä Radio Rockin ja Ilta-Sanomien sivuilla, mutta virallisesti single julkaistaan tänään. Solisti Olli Hermanin mukaan koko bändi ihastui biisiin heti ensimmäisellä kuuntelulla.

”Kun kitaristi Pepe soitti sen meille ekan kerran, siinä ei ollut vielä sanoituksia, ainoastaan ”wooo-o-wooo-o-wooo-oo-oo-o”. Kaikilta nousi sen jälkeen sydämiä päästä, se oli rakkautta ensikuulemalla. Tuntui, että biisi huokuu kaikkea sitä, mitä olemme – sitä, mikä on Reckless Lovea itseänsä”, Herman kertoo puhelimessa.

Mies innostuu analysoimaan biisiä enemmänkin ja kertomaan vaikutteistaan:

”Siinä on Kiss-tyyppinen kuoro, ja kuulen siellä Europe-kaikujakin, mutta mukana on myös suht koht perverssi Shakira-fiilis. Tämä Shakira-groove on sellainen erikoisjuttu, joka erottaa Night on Firen muista biiseistä. Olemme aina fanittaneet Kissiä ja Europea sekä Van Halenia ja Def Leppardia. Kappale kuulosti näiden yhteensulautumalta tai unohtuneelta biisiltä, jota kukaan heistä ei ole koskaan julkaissut”, Herman sanoo.

”Se oli ikään kuin vakan alla oleva hitti, joka löytyi Def Leppardin pöytälaatikosta. Mutta ei se ole sieltä vaan meidän omasta pöytälaatikostamme.”

Night on Fire lähti muotoutumaan samalla tavalla kuin Reckless Loven biisit yleensäkin: kitaristi teki ensin akustisella kitaralla melodiademon ja lähetti sen sitten Hermanille sanoitettavaksi.

”Aikani sanapalapeliä räpläiltyäni kompastuin muutamaan hyvää yhdistelmään. Sitten teimme demon, ja kappale alkoikin jo kuulostaa melkein siltä kuin miltä se nyt kuulostaa. Jo siinä vaiheessa se tuntui erikoisen hyvältä valinnalta ekaksi singleksi”, laulaja kertoo.

Myös Night on Firen video syntyi bändille ominaisella tavalla, eli kuvauksia varten suunnattiin etelän lämpöön. Ja koska biisin nimessä puhutaan tulesta, oli liekkejä tietysti saatava videollekin.

”Oli pakko hankkia hirveät määrät palavia nesteitä ja tuikata ne tuleen,” Herman vitsailee.

Videon kuvauksissa yhtye sulloutui rehevään viidakkoon kappaletta soittamaan. Sopiva kuvausympäristö löytyi yllättävästä paikasta.

”Se on oikeasti (Kanarian saarilla) Las Palmasissa kuvattu”, Herman paljastaa nauraen.

”Siellä oli aivan uskomaton camp-henki. Olimme siinä uskossa, ettei Las Palmasista voi oikeasti löytyä viidakkoa, mutta löytyipä kuitenkin. On siellä luontoakin, eikä vaan kiveä, hiekkarantaa ja Suomi-klubeja. Jostain vuorten välistä löytyi laakso, jossa oli tosi rehevä, viidakkomainen paikka ja ranta. Ymmärrän kyllä Irwiniä ja niitä kaikkia Suomi-turisteja, jotka ovat käyneet siellä vuosikymmeniä. Siellä on ihmisen hyvä olla”, mies sanoo.

Las Palmasista oli kuitenkin jossain vaiheessa suunnattava katse kohti tulevaa. Elokuussa julkaistaan uusi levy, jonka äänitykset on juuri saatu valmiiksi.

”Nyt olemme miksausvaiheessa, haistelemme vähän miltä tuleva levy tulee lopullisesti kuulostamaan. Lähiaikoina heitämme muutamia keikkojakin. Night on Fire oli aikamoinen puristus, ja vielä olisi monta samanlaista rytistystä edessä. Hommaa riittää vielä,” Herman tiivistää.

Katso Night on Fire -video alta: