Uniikki julkaisi yhden uransa henkilökohtaisimmista kappaleista – ”Etenkin viime vuonna myös muut räppärit ovat puhuneet avoimesti tunteistaan ja ongelmistaan”

Markus Paajala

Uniikki julkaisi 7.2. Korkki kii -singlen. Kappaleella vierailee myös Santa Cruz -yhtyeestä tuttu Archie Cruz. Uniikki kutsui kappaletta FB-postauksessaan yhdeksi uransa tärkeimmistä ja henkilökohtaisimmista. Kysyimme Uniikilta, että miten hän päätyi julkaisemaan sen juuri nyt. Miten Archie Cruz tuli kappaleeseen mukaan ja mitä Kapasiteettiyksikölle kuuluu? Uuden kappaleen löydät jutun alta.

Korkki kii on todella henkilökohtainen kappale. Mikä sai sinut tekemään sen juuri nyt?
”Olen pyöritellyt biisiä mielessäni jo vuoden päivät. Nyt 14.2 faijalla tulee täyteen 13 vuotta täysin raittiina, niin päätin että aika olisi sopiva. Lisäksi etenkin viime vuonna myös muut räppärit ovat puhuneet avoimesti tunteistaan ja ongelmistaan, esim. Jare kirjassaan sekä Miklu Vain Elämää -ohjelmassa. Tämä rohkaisi myös itseäni tuomaan esille tämän kipeämmän aiheen.”

Samalla biisi kuulostaa erilaiselta aiempaan materiaaliin nähden. Mitkä fiilikset siihen liittyen?
”Itselläni on aina päämäärä kehittyä paremmaksi musiikintekijäksi ja haluan kokeilla aina myös uusia tyylejä. Tällä kertaa halusin kuulla miltä suomiräpin ja rockin liitto kuulostaisi. Itse olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja ainakin kuulijoilta saadun palautteen perusteella biisi on ollut erittäin onnistunut myös heidän mielestään.”

Archie Cruz on monille tuttu Santa Cruz -yhtyeestä. Miten hän päätyi biisille mukaan?
”Ystävystyimme Artun kanssa viime vuonna. Syyskuussa hän lähti extemporena mukaan poikien reissulle Espanjaan. Tuolla reissulla rimmasin biisin säkeistöt pojille eräänä iltana kappaleen demobiitin päälle ja Arttu oli niin liikuttunut biisistä, että kysyi saisiko kunnian tulla messiin. Kun palasimme Suomeen menimme studiolle pariksi päivää ja naulasimme kertosäkeen yhdessä valmiiksi.”

Olet julkaissut Pikkuprinssi-levyn jälkeen 5 uutta singleä, millainen levystä on tulossa?
”Levystä on tulossa varmasti ainaki urani monipuolisin, jossa liikutaan saundimaailmasta toiseen. Albumi tulee myös kokonaisuudessaan sisältämään enenmmän henkilökohtaista materiaalia kuin ennen.”

Viime aikoina on uutisoitu monista comebackeista, joten pakko se on tästä kysyä. Nouseeko Kapasiteettiyksikkö vielä joskus lavalle?
”Itseäni ainakin kyseinen comeback kiinnostaa kovasti. Ensi vuonna juhlimme Rähinän 20-vuotista taivalta, joten silloin saattaisi myös ajankohta olla erinomainen.”