Vain kuolemaa -sarjan ideoija haastattelussa: ”Onhan sen katsominen saatanan idioottimaista hommaa”

Vain kuolemaa -parodiasarja on lähtenyt leviämään kulovalkean tavoin. Rumba otti yhteyttä sarjan luoneeseen Jonne Soidinahoon ja kyseli, mistä oikein on kyse.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Kuvakaappaus videosta

Netissä ilmestyvä Vain kuolemaa -sarja eli heavymiesten versio Vain elämää -itkettäjästä on saanut melkoiset kasat faneja ensimmäisen jaksonsa jälkeen. Rumba otti yhteyttä Vain kuolemaa -sarjan ideoijana toimineeseen Carnalation– ja Nicole-yhtyeessä vaikuttavaan Jonne Soidinahoon ja kyseli, mistä idea sai alkunsa.

Mistä sarjassa oikein on kyse?

”Metallimusiikki ja alkoholi kulkevat yhdessä käsi kädessä. Joensuun ja Jyväskylän harmaan alueen välillä idea alkujaan saatiin. Ehdotin Nicolen kitaristille Ollille Vain saatanaa -nimistä ohjelmaideaa. Olli lähti sitten Ranskaan katsomaan Medeian keikkaa ja puhui siellä ohjelmaideasta Medeian laulajalle Keijolle, joka piti ideaa mainiona. Siitä se sitten lähti.”

Mukana sarjassa ovat Jonnen lisäksi yllä mainittu Keijo Niinimaa (Medeia, Rotten Sound), Ilkka Laitala (Nicole), Antti Hyyrynen (Stam1na), Carolus Aminoff (Bob Malmström) sekä Tomi Joutsen (Amorphis). Miten tyypit valikoituivat sarjaan mukaan? 

”Keijo kasasi ohjelman esiintyjät yhteen. Kun hänellä on tarpeeksi kiisseliä päässä, hän puhuu ympäri vaikka kenet. Helposti homma lähti pyörimään – ja samalla täysin käsistä.”

Onko Vain elämää -sarjalaisilta tullut kommentia?

”No ei ole vielä! Kyllä minä vähän yritin katsella sosiaalisesta mediasta, kun trailerimme lähti pyörimään ja leviämään netissä, josko joku heistä kommentoisi asiaa jotenkin. Vaan eipä ole ainakaan vielä.”

Vain kuolemaa on katsojasta riippuan joko paskinta tai parasta idiotismia koskaan. Kumpaan kategoriaan sinä kuulut, kun katsot sarjaa?

”No onhan sen katsominen nyt ihan saatanan idioottimaista hommaa. Ei siitä ole puhettakaan.”

Mikä on ensimmäinen asia, jonka aiot Vain kuolemaa -sarjan tuottamien rahojen avulla ostaa?

”Suunnitelmissa on ostaa suunnaton Big Brother -talo. Vuoden 2015 Big Brotherissa kuvataan sitten kuutta metallimuusikkoa, jotka ovat kännissä.”

Miten tuo sitten eroaisi kesäfestivaalien takahuoneissa tapahtuvasta örvellyksestä?

”No ei mitenkään.”