Wöyh!-yhtyeen Jussi Hyyrynen neuvoo Gallagherin veljeksiä, kuinka he voisivat saada veljesriitansa sovittua

05.05.2015

Hyyrysen veljesten kummajaisyhtye Wöyh! julkaisi 17. huhtikuuta toisen albuminsa Dwzyrek. Emme tiedä, mitä nimi tarkoittaa, emmekä edes kysyneet. Sen sijaan kysyimme yhtyeen toiselta puolikkaalta, YUP:ssä aiemmin kitaroineelta Jussi Hyyryseltä Wöyhin veljestaistelujen rajuudesta ja elämän tarkoituksesta. Lue haastattelu alta.

Wöyh! esiintyy toukokuussa 13.5. Kuopion Henry´s Pubissa, 14.5. Oulun 45 Specialissa, 15.5. Joensuun Kerubissa ja 16.5. Helsingin Tavastialla.

Wöyh vaikutti alun perin veljesten hupailuprojektilta, jossa ei ole päätä eikä häntää. Nyt julkaisitte kuitenkin jo toisen levynne, ja sen on joku ostanutkin. Miten tässä näin kävi?

”Minulle Wöyh! on yhtye, johon laitan kaiken liikenevän aikani ja energiani. Tällä hetkellä en soita muissa bändeissä, joten priorisointiongelmia ei ole. Otteemme musiikin tekemiseen on rento, mutta kaikki yksityiskohdat ovat todella tarkkaan mietittyjä näennäisestä hupailumeiningistä huolimatta. On hienoa, että moni on innostunut tuotoksistamme. Mitäpä artisti muuta voisi toivoakaan?”

Asteikolla yhdestä kymmeneen, kuinka brutaaleja ovat veljestaistelut Wöyhissä? 1 on Breaking Badin samasta puusta veistetyt meksikolaiskaksoset, 10 on Gallagherin veljesten sotatila. 

”Mieleeni nousee vain muutama hetki studiossa, kun kummallakin on ollut vahvan jääräpäinen näkemys sovitusratkaisusta. Kaikki kuitenkin pystyttiin selvittämään puhumalla ja perustelemalla omat näkökulmat. Loppujen lopuksi kumpikin aina totesi, että valittu vaihtoehto oli paras mahdollinen. Niinpä veljestaisteluista ei voida puhua, joten meksikolaiskaksoset taitavat olla meidän heiniämme.”

Gallaghereista puheen ollen, minkä neuvon antaisitte brittiveljeksille, että saisivat riitansa sovittua?

”Kumpikin voisi laittaa hiehonaamarin päähänsä ja nauraa hieman itselleen.”

Mikä on maailman wöyhmäisin kappale, mitä kykenette keksimään?

”Frank Zappan Lemme Take You to the Beach. Tämä nyt vain jostain syystä nousi mieleen.”

Järjestitte somessa Dwzyrek-kuvakilpailun. Kuinka tyytyväisiä olette kisan satoon?

”Olemme erittäin tyytyväisiä ja hämmentyneitäkin. Lukuisten lohi-ilmeiden lisäksi eräs japanilainen oli kuvannut bändipaitaan puetun koiransa poseeraamassa Dwzyrek-albumin vieressä. Kannattaa käydä vilkaisemassa Instagramissa #dwzyrek, sieltä löytyy ihmeellistä materiaalia.”

届いた~!*\(^o^)/* #wöyh #dwzyrek #犬様

Kuva, jonka hiro (@kamachiro) julkaisi

Mikä Wöyhissä on kaikkein parasta?

”Luova, hallittu hulluttelu.”

Mikä on uljainta ja epäitsekkäintä, mitä olet tehnyt veljenne hyväksi?

”Videokuvauksissa annoin Antin pukeutua lämpimään astronauttiasuun, kun itse laitoin pelkät trikoot kamppaillessamme jäätävänhyistä viimaa vastaan.”

Mistä Wöyhiin liittyvästä asiasta olette jyrkimmin eri mieltä?

”Meillä ei ole erimielisyyksiä vaan muodostamme saman perimän kuorruttaman yhteisen tietoisuuden, eräänlaisen wöyhötekoälyn, jonka generoimat ideat ja mielipiteetkin ovat mitä suurimmassa määrin samansuuntaisia.”

Mikä on elämän tarkoitus?

”Se on kryptattu Dwzyrek-albumin sisäkansiin.”

Lisää luettavaa