Zombierockareiden kauhun hetket: festarikeikka suovellissä hippilauman ympäröimänä

Rumban ja Rock the Beachin haastattelusarjassa kysellään tällä kertaa festariasioita Flesh Roxonilta. Sarjan ensimmäisessä osassa vastaajana oli Apulannan Toni Wirtanen, lue haastattelu tästä. Felsh Roxonista kysymyspatteriin vastaa laulaja-kitaristi Nicky Rothen.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Live Nation

Edessä on jälleen uusi festarikesä. Onko se sinulle muusikkona vuoden kohokohta, vai ovatko festivaalit ennemmin samanlaisia keikkoja kuin muutkin?

”Minulle festarikesä on ehdottomasti vuoden kohokohta. Olisin toivonut tälle kesälle enemmänkin festarikeikkoja.”

Rock the Beach on uusi tulokas Suomen festarikartalla. Miltä tapahtuma sinusta näin ennakkoon vaikuttaa?

”Massiiviselta megafestarilta. Bändit ovat ihan älyttömän kovia. Hienoa, että myös Flesh Roxonin siellä näkyy isojen bändien seassa.”

Esiintyykö tapahtumassa bändejä, joiden keikan aiot rientää katsomaan?

”Kyllä esiintyy. Green Day ja ehdottomasti Rammstein. Paramoren porkkanamikrofonikin täytyy nähdä livenä. Niin ja pitää se varmaan käydä katsomassa, kuinka paskoja juttuja Hynynen laukoo tällä kertaa…”

Mikä on ollut yhtyeellesi miellyttävin festarikeikka ikinä?

”Viime vuoden Kuopio RockCock -festareilla oli mukava vetää. Siitä keikasta jäi todella hyvä fiilis.”

Entä mikä on ollut yhtyeellesi kaikkein kovimmaksi koettelemukseksi osoittautunut festivaalikeikka ikinä?

”Ehdottomasti Cosmic Puffin Festival. Oltiin Briteissä saarrettuna Clactonin karavaanialueella pari päivää, koska oli satanut niin paljon, että viranomaiset olivat sulkeneet ajoteitä. Kun päästiin paikalle huomasimme, että koko alue oli kovien sateiden takia pelkkää suota, ja kyseessä on hieman erin genren festarit. Alue oli täynnä hippejä, eikä siinä mitään, tosi mukavaa porukkaa, tarjosivat heti kättelyssä muun muassa taikasieniä. Kohteliaasti kieltäydyimme. Noh, keikka vedettiin hyvin ja hipit tykkäs. Se oli meidän ihka ensimmäinen festarikeikkamme vuonna 2012.”

Ja vielä: mikä on ollut sinulle katsojana ikimuistoisin festarikeikka?

”Ikimuistoisin festarikeikka minulle on ollut Sonisphere Porissa vuonna 2010. Olin dokannut varmaan pari viikkoa, ja yhtäkkiä kesken bileiden tuli jäätävä tuuli ja jääkylmä sade, jotka rikkoivat tavaraa. Mötikät joutui perumaan myrskyn takia. Oli todella epäselvää, pystyttiinkö festaria jatkamaan enää. Monen tunnin odotuksen jälkeen selvisi, että Iron Maiden vetäisi täysmittasen setin. Se oli hieno hetki.”

Aiotteko esittää kesän festarikeikoilla mitään normikonserteista poikkeavaa spessukamaa?

”Kyllä me jotain spesiaalia aina keksitään. Rock the Beachiinkin tulee, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa, se jääköön kertomatta!”

Flesh Roxon esiintyy Rock the Beachissa perjantaina 28. kesäkuuta.