Rumba 1/12

19.01.2012

Uusi Rumba saatavilla 20.1. alkaen!

Uusi vuosi, uudet kujeet! Rumba 1/12 ilmestyy perjantaina 20.1, ja luvassa on tällä kertaa tällaista:

OI MAAMME SUOMI

Pinnan alla kuhisee: esittelyssä kolme viriiliä ja vauhdintäyteistä musiikkiskeneä, tarkemmin ottaen LAHDEN HARDCORE-UHOAJAT, OULUN HÄMYROCKARIT ja HELSINGIN TAPANILAN DEATH METAL -PURITAANIT. Viimeksi mainitut ovatkin aika jyrkkää sakkia.

Matka STAM1NAN alkulähteille: toimittajamme vaelsi pimeyden ytimeen Lemiin ja tutki, millaisista lähtökohdista yksi maamme suosituimmista ja kekseliäimmistä metallibändeistä on noussut.

Kansallinen instituutio nimeltä RIISTETYT: Nalle Österman istui juttelemaan 50 vuotta täyttäneen Lasse Aaltosen kanssa tämän matkasta hc-suuruuden keulilla.

RUMBAN MUSIIKKIPRESIDENTTI. Kenestä suomalaisen populaarimusiikin arvojohtaja? Viiden musagenren muusikot ja muut toimijat valitsivat itselleen ehdokkaat epävirallisiin musiikkipresidentinvaaleihin. Ketkä saivat kollegoiltaan noin painavan mandaatin? Lue myös vaalimainoksista, mitä teemoja ehdokkaat haluavat nostaa esille, ja mihin musiikkia sivuaviin ongelmiin he peräävät erityisesti ratkaisuja. Seuraavaksi voit valita, kuka on eniten kanssasi samoilla linjoilla, ja äänestää tätä suomalaisen populaarimusiikin ylimmäksi paimeneksi. Lukijaäänestys ratkaisee voittajan ja pressa julistetaan helmikuun Rumbassa!

MUUTA HAUSKAA

Kuka oli vuoden 2011 paras artisti ja mikä oli kovin levy? LUKIJÄÄNESTYKSEN tuloksista se selviää!

PEPE DELUXÉ palaa tauon jälkeen kovalla levyllä. Musiikillisesti innovatiivinen kaksikko on innovatiivinen myös soitinten saralla, kuten James Spectrumin villistä eetterimodulaattorista (?!) voi päätellä.

DREAM THEATER on nyt samanlaisessa liemessä kuin Stratovarius oli kymmenisen vuotta sitten. Kosketinsoittaja Jordan Rudess kertoo Mike Portnoyn eroamiseen liittyvän saippuaoopperan taustoja.

FIRST AID KITin sisarukset ovat promokuvissa ihania mutta levyllä surullisia. Kuis nyt noin?

Nousussa-palstalla esitellään Soliti-yhtiön kovaa bändisarjaa jatkava BLACK TWIG, ja levyarviopalstalla tsekataan yhtyeen debyytti.

Kysymys & vastaus -palstalla HERRA YLPPÖ vastaa kysymyksiin miesten ja naisten välisistä asioista.

Ovatko 3 DOORS DOWNin kaverit intomielisiä jenkki-nationalisteja vai hyväntekijöitä? Siinäpä kysymys.

Myös hiphop-moguli MONSPIN KEPE raottaa kulissien takaisia hämäräjuttujaan. Kuvauksellinenkin hän on.

Levyarvioissa on puolestaan sellaisia tapauksia kuin Mark Lanegan, Chairlift, Burning Hearts, The Roots, Noah Kin, Guided by Voices, The Cure, Swallow the Sun ja ties mitä.

Perehtykää asiaan! Hyvä!

Lisää luettavaa