Rumba 1/13: Onko Nick Cave enää vanha, väsynyt mies? + Biffy Clyro, lukijaäänestys, Teemu Bergman…

17.01.2013

Avaamme pelin vuoden 2013 osalta tämmöisellä paketilla. Huomella elikkä 18.1. julkaistaan.

• Vanha kunnon NICK CAVE on todella vanha kunnon Nick Cave. Hamasta muinaishistoriasta levyjä tehnyt tuomion apistoli palaa nyt pitkästä aikaa pääyhtyeensä The Bad Seedsin äärelle, mutta missä kuosissa tämä rockin instituutio nykypäivänä on? Jean Ramsay tutkii asiaa.

• Skotlantilainen BIFFY CLYRO on puurtanut pitkään ja haluaa viimeistään kuudennella albumillaan saada vaivoilleen vastinetta. Luolamiestyylinsä promokuvissa estottomaan rock-kukkoiluun vaihtanut laulaja Simon Neil kertoi Pasi Kostiaiselle yhtyeen tunnelmista stadioneiden porteilla.

• Pää kii -yhtyeellään selvästi oikeaan hermopisteeseen osunut TEEMU BERGMAN on tentattavana Kysymys & vastaus -osastolla. Miltäs sitten tuntuu, jos Pää kii pääsee Nordic Music Prize -kuvion myötä soittamaan showcase-keikkoja indiepoppareiden kanssa, herra Bergman?

• Turkulainen SAMMAL kertoo Nousussa-palstalla, millaista on esittää 1970-luvun tyylistä progerockia hektisellä, dubstepin värittämällä 2010-luvulla. Kitaristi Jura Salmi keskustelee myös, tuota noin, gangsta rapista. Eh?

• Joulukuussa puhuivat kriitikot, nyt on lukijoiden vuoro. LUKIJAÄÄNESTYKSEN TULOKSISSA nähdään, ketkä ovat kansan silmissä suurimmat ja kauneimmat – ja keiden artistien fanikunta on verkossa viriileintä.

• Soitinnurkassa nähdään sellainen harvinaisuus kuin sähkömandoliini. Sähkömandoliinin puolestaan omistaa Them Bird Thingsin kanssa tällä hetkellä kiirinen ARTTU TOLONEN. Mutta miksi sähkömandoliinista ja lap steel -kitarasta kertovassa jutussa mainitaan Yngwie Malmsteen?

• Ajankohta-osastolla on jälleen haastateltavana kirjava porukka. BAD RELIGION suostuu muistelemaan ainoaa kertaa urallaan, jolloin bändi rytisi tyylillisesti pöpelikköön. PINTANDWEFALL on vaihtanut pörinärockista unipoppiin, ja SÄRKYNEET julistaa rakkauttaan Karkkiautomaattia kohtaan. HIGH ON FIRE ja DEAP VALLY vastaavat lehden päihteet & seksi -osastosta. Kotimaiset HANGING GARDEN ja GODSPLAGUE kertovat elämästä suomimetallihuuman jälkeen. Mike Pattonin tähdittämä TOMAHAWK viimeistelee paketin.

• Arvioissa tutustutaan kohurap-kohutulokkaan ASAP Rockyn kohulevyyn. Lisäksi mukava ovat Pintandwefall, Asa Foetida, Bad Religion, Matti, Alicia Keys, Käppi/Nyrhinen, Coldplay, Pertti Kurikan nimipäivät, Jake Bugg, Ke$ha, Arktau Eos, Petra Haden, Devillac, Big Boi, Them Bird Things, Brädi, Opium Warlords, Palma Violets, Shining, Villagers, Robbie Williams, Green Day, Kid Rock, Kuolemanlaakso, Teflon Brothers, Rebekka Karijord, I Am Kloot, Pitbull ja semmoiset.

Näihin kuviin ja tunnelmiin!

Lisää luettavaa