Kierrätys kunniassa brittilistalla

X Factor -porukka versioi David Bowien Heroesin singlelistan kärkeen ja sai adjutantikseen Ellie Gouldingin näkemyksen Elton Johnin Your Songista. Take That piti JLS:n ja Westlifen kurissa albumilistan poikabänditaistelussa.

Kuva: Polydor.

David Bowien Heroes ylsi vuonna 1977 ainoastaan sijalle 24, mutta nyt oli sen vuoro päästä (tai joutua) X Factor -kilpailijoiden käsittelyyn ja kärkeen. Kahtena aiempana vuonna samoihin aikoihin ykkösenä ovat käyneet tulkinnat Mariah Careyn Herosta sekä Michael Jacksonin You Are Not Alonesta.

X Factor esti Elton Johnin Your Songia nousemasta ensimmäistä kertaa kärkeen, mutta aina on ensi viikko. Ellie Gouldingin (kuvassa) esityshän soi John Lewisin mainoksessa.

Viime vuoden X Factorista ponnistanut Olly Murs seurasi ykkössingleään Please Don’t Let Me Go nyt Thinking of Men nelossijalla.

BBC:n Sound of 2011 -listalle veikattu Jessie J debytoi sijalla 25 esikoissinglellään Do It Like a Dude. Brett Domino väsäsi ravintoterapeutti Gillian McKeithistä laulun sijan 29 arvoisesti. Nyt joku tekemään sama Hanna Partaselle!

Viikon positiivinen yllätys on Gorillazin Doncamatic (All Played Out) -biisin 37. sija, sillä aiemmin tänä vuonna julkaistulta Plastic Beachiltä ei lohjennut ainoatakaan Top 40 -hittiä.

Usherin More nousi sijalta 52 33:nneksi ja Kylie Minoguen Better Than Today punnersi sijalle 40. Duffyn paluusingle Well Well Well tai Liam Gallagherin uuden Beady Eye -projektin Bring the Light eivät kyenneet edes siihen.

Top 40:n alapuolella alkavat ryhmittyä joululaulut kuten The Poguesin ja Kirsty MacCollin Fairytale of New York. Facebookissa yritetään saada se viimein jouluykköseksi kunnioittamaan MacCollin kuoleman kymmenvuotispäivää. Klassikkobiisin paras noteeraus eli kakkossija lohkesi julkaisuvuonna 1988, vuonna 2005 päästiin kolmoseksi, seuraavana vuonna kuudenneksi ja 2007 neljänneksi.

Britannian singlet viikolla 48, Top 20
1. (-) X Factor Finalists 2010 – Heroes
2. (3.) Ellie Goulding – Your Song
3. (1.) JLS – Love You More
4. (-) Olly Murs – Thinking of Me
5. (4.) Rihanna – Only Girl (In the World)
6. (2.) Take That – The Flood
7. (6.) Far East Movement featuring Cataracs & Dev – Like a G6
8. (5.) Katy Perry – Firework
9. (12.) Adele – Make You Feel My Love
10. (18.) Rihanna featuring Drake – What’s My Name?
11. (7.) Black Eyed Peas – The Time (Dirty Bit)
12. (15.) Cee Lo Green – Fuck You (Forget You)
13. (13.) Mike Posner – Cooler Than Me
14. (11.) Bruno Mars – Just the Way You Are
15. (9.) McFly featuring Taio Cruz – Shine a Light
16. (8.) Alexis Jordan – Happiness
17. (14.) Nelly – Just a Dream
18. (16.) Pink – Raise Your Glass
19. (17.) Cheryl Cole – Promise This
20. (20.) The Saturdays featuring Flo Rida – Higher

Take Thatin Progressin myynti putosi tietenkin prosentuaalisesti melko paljon, mutta se piti silti takanaan JLS:n toisen albumin Outta This World sekä Westlifen 11. pitkäsoiton nimeltään Gravity. Irlantilaisilla on seitsemän ykkösalbumia ja Gravityn kolmas sija on yhtyeen heikoin.

Levy-yhtiötä vaihtanut Russell Watson julkaisi uuden albumin uudella lafkalla viikko vanhan firman kokoelman jälkeen ja sijoittui pykälää paremmin. Nimeämispolitiikka ei ole muuttunut lainkaan.

My Chemical Romancen pitkäniminen neljäs albumi oli ensimmäisissä väliaikatiedoissa jopa viidentenä, mutta putosi lopulta ulos kärkikympistä. The Black Parade (2006) ylsi kakkoseksi ja on bändin ainoa Top 10 -albumi toistaiseksi.

Kanye Westin hurjan hehkutettu My Beautiful Dark Twisted Fantasy kärsii toistaiseksi hittien puutteesta ja joutui tyytymään 16. sijaan. Yhdysvalloissa se on matkalla ykköseksi. Westillä on yksi ykkösalbumi (Graduation, 2007), edellinen 808s & Heartbreak pääsi sijalle 11.

Tuotteliaan Daniel O’Donnellin joulualbumi jäi Top 20:n ulkopuolelle sijalle 21. Hartaalla O’Donnellilla on kymmenen Top 10 -albumia, muttei vielä ykköstä.

Ensi viikolla USA:ssa Kanye Westille kovimman vastuksen tarjoava Nicki Minaj debytoi Pink Friday -esikoisellaan sijalla 34, neljä pykälää Josh Grobanin uutuuden alapuolella.

Britannian albumit viikolla 48, Top 20
1. (1.) Take That – Progress
2. (-) JLS – Outta This World
3. (-) Westlife – Gravity
4. (3.) Susan Boyle – The Gift
5. (2.) Rihanna – Loud
6. (4.) André Rieu & Johann Strauss Orchestra – Moonlight Serenade
7. (6.) Bon Jovi – Greatest Hits
8. (12.) Kings of Leon – Come Around Sundown
9. (5.) Pink – Greatest Hits…So Far!
10. (9.) Michael Bublé – Crazy Love
11. (10.) Katy Perry – Teenage Dream
12. (8.) Cheryl Cole – Messy Little Raindrops
13. (-) Russell Watson – La Voce
14. (-) My Chemical Romance – Danger Days: The True Lives…
15. (11.) Robbie Williams – In and Out of Consciousness: The Greatest Hits
16. (-) Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy
17. (14.) Russell Watson – The Platinum Collection
18. (21.) The Script – Science & Faith
19. (16.) Rod Stewart – Fly Me to the Moon
20. (18.) The Wanted – The Wanted